Παραδέχθηκε ενοχή η βασική ύποπτος για τη δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

2810557Μια γυναίκα από το Βιετνάμ που είναι η μόνη ύποπτη για τη δολοφονία του αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ναμ, αποδέχτηκε την ενοχή της σε δικαστήριο της Μαλαισίας την Δευτέρα, ανέφερε το AP, επικαλούμενο τον δικηγόρο της, Χάισιαμ Τε Πο Τέικ.

Ο Χάισιαμ Τε Πό Τέικ δήλωσε στο δικαστήριο ότι η παραδοχή της ένοχης της αποδεικνύει πως η Ντόαν Θι Χουόνγκ, 29 ετών, «έχει αναλάβει την ευθύνη» για τις πράξεις της. Ζητώντας μια επιεική ποινή, ανέφερε επίσης στο δικαστήριο ότι η κίνηση της απέτρεψε σπατάλη δικαστικού χρόνου, σύμφωνα με το AP.

«Δεν είναι ούτε εγκληματίας ούτε έχει την τάση να διαπράττει εγκλήματα», ανέφερε ο δικηγόρος της σύμφωνα με το AP. Ο Χάισιαμ πρόσθεσε ότι τέσσερις ύποπτοι προερχόμενοι από τη Βόρεια Κορέα εξακολουθούν να είναι οι «πραγματικοί δολοφόνοι», σύμφωνα με το ΑΡ.

Ο δικηγόρος της εξήγησε η ίδια είχε προσφερθεί μια κατηγορία που σχετίζεται με την πρόκληση σωματικής βλάβης αντί για δολοφονία και ότι είναι πιθανό να μπορεί να βγει σύντομα δίχως να της επιβληθεί πρόστιμο. Ωστόσο, ένας δικαστής της Μαλαισίας καταδίκασε τη Δευτέρα τη Ντόαν σε φυλάκιση τριών ετών και τεσσάρων μηνών.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, μια άλλη ύποπτη γυναίκα, η Ινδονήσια υπήκοος Σίτι Αιζάια, επίσης κατηγορούμενη για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, απελευθερώθηκε αφού αποδείχθηκε αθώα ενώπιον ενός δικαστηρίου της Μαλαισίας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ το Φεβρουάριο του 2017 με τη χρήση ενός τοξικού παράγοντα σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ενώ η δίωξη επέμενε ότι οι δύο γυναίκες ήταν καλά εκπαιδευμένες δολοφόνοι και σκόπιμα ψέκασαν με τον τοξικό παράγοντα στο πρόσωπο του Κιμ, οι δύο τους δεν παραδέχθηκαν την ενοχή τους και δήλωσαν ότι πίστευαν πως ήταν μέρος μιας φάρσας για μια τηλεοπτική εκπομπή όταν επιτέθηκαν στον Κιμ.