Ουκρανία:Η Τιμοσένκο απορρίπτει το αποτέλεσμα των exit polls και λέει πως είναι δεύτερη

Η Γιούλια Τιμοσένκο και το κόμμα της απορρίπτουν τα αποτελέσματα των exit polls και δηλώνουν ότι η υποψήφια κερδίζει τη δεύτερη θέση των προεδρικών εκλογών και ως εκ τούτου θα αντιμετωπίσει τον Ζελένσκι στον δεύτερο γύρο.image-2.ashx

Η ομάδα της υποψήφιας προέδρου της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, δήλωσε ότι η δική τους καταμέτρηση των ψήφων, βάζει την Τιμοσένκο στη δεύτερη θέση στην κούρσα των προεδρικών εκλογών.

Η ομάδα της δήλωσε ότι κέρδισε το 20,9% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής, φέρνοντάς την δεύτερη μετά τον κωμικό Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος κέρδισε το 27%. Ο Πόροσενκο ήταν τρίτος με 17,5%.

Το σύνολο των exit polls από τα κανάλια της ουκρανικής τηλεόρασης έφεραν την Τιμοσένκο στην τρίτη θέση, αποκλείοντάς την από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 21 Απριλίου.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματός της «Πατρίδα», Σέρχι Βλασένκο, κατηγόρησε την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας για πλαστογραφήσεις και «προκλήσεις».

«Πραγματοποιούν προκλήσεις, θέλουν να ελέγξουν τις πληροφορίες που θα διαβιβαστούν στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα των γραφείων τους.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, η Τιμοσένκο ανέφερε ότι αναμένει να συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο των εκλογών μαζί με τον Ζελένσκι.

«Αναμένουμε ότι μετά την έλευση των πραγματικών αποτελεσμάτων των εκλογών θα αντιμετωπίσουμε τον Ζελένσκι στον δεύτερο γύρο», είπε, απορρίπτοντας τα exit polls ως «πληρωμένα», «απολύτως χειραγωγημένα και άδικα».