Υπέγραψε τη θανατική καταδίκη των Κ.Αερογραμμών ο Χάρης Γεωργιάδης!

Η Κύπρος δεν θα έπρεπε να έχει κρατικό

αερομεταφορέα εδώ και χρόνια, δήλωσε!

Προκλητικές όσο ποτέ είναι δηλώσεις που διατύπωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης,ο οποίος στην ουσία υπέγραψε την θανατική καταδίκη της εταιρείας, ισχυριζόμενος ότι η Κύπρος δεν θα έπρεπε να έχει κρατικό αερομεταφορέα εδώ και χρόνια!gewrgiadis

Η θέση του αυτή, που διατυπώνεται σε συνέντευξη του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έχει ήδη προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση ανάμεσα στο προσωπικό, καθότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν διέψευσε παράλληλα, όταν του τέθηκε σχετικό ερώτημα, πως οι ΚΑ φημολογείται πως θα κλείσουν στις 9 Ιανουαρίου 2015.Στο πιο πάνω ερώτημα ο Υπουργός είπε πως το σημαντικό που αναμένει και η κυβέρνηση είναι την απόφαση της ΕΕ σε σχέση με τις κρατικές ενισχύσεις δεκάδων εκατομμυρίων , οι οποίες είχαν πληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια και των οποίων η νομιμότητα ελέγχεται. Δηλαδή πλέον αναμένουν με πλήρη παθητικότητα την επίσημη ανακοίνωση της ΕΕ που στην ουσία θα είναι η επισημοποίηση του προαναγγελθέντος θανάτου. Ας μην ξεχνα΄με ότι ο νομικός σύμβουλος της Ετιαρέιας κ. Πόλυς Πολυβίου με δήλωση του στη Βουλή προδιέγραψε ότι η επικείμενη απόφαση των Βρυξελλών θα είναι κατά 99% καταδικαστική για τις Κ.Αερογραμμές.

Στη συνέντευξη του ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «δυστυχώς κατά τα άλλα οι ΚΑ αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοδιαχείρισης αλλά και επιβεβαίωσης πως το κράτος δεν θα πρέπει να αναλαμβάνει ρόλους σε τομείς εμπορικούς και επιχειρηματικούς ιδιαίτερα σε τομείς που είναι εξόχως ανταγωνιστικοί όπως και εξεζζητημένοι όπως είναι οι αερομεταφορές»!

Είναι γνωστό ότι τα μέλη του ΔΣ που διόρισε ο κ. Αναστασιάδης και στη συνέχεια τους υποχρέωσε σε παραίτηση, είχαν προβεί σε σοβαρότατες καταγγελίεςι ότι η κυβέρνηση δεν έκανε ότι έπρεπε να κάνει προκειμένου η απάντηση της ΕΕ να είναι θετική. Δεν άσκησε δηλαδή τις απαιτούμενες πιέσεις, ούτε επιχειρηματολόγησε υπέρ της διατήρησης της εταιρείας της Κύπρου εν ζωή. Αντίθετα τα μέλη που παραιτήθηκαν, άφησαν να νοηθεί ότι η κυβέρνηση μεθόδευσε την επικείμενη αρνητική απάντηση των Βρυξελλών για να έχει άλλοθι να υποστηρίζει στην κοινή γνώμη ότι δεν είναι αυτή αλλά ε η ΕΕ που οδήγησε στο κλείσιμο τις ΚΑ. Εξάλλου η σημερινή δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι η Κύπρος δεν έπρεπε να έχει κρατικό αερομεταφορέα εδώ και χρόνια είναι ενδεικτική της προσήλωσης της κυβέρνησης στη διάλυση όλων των οργανισμών που αποτελούν έργα υποδομής για την Κύπρο και αποτελούν μοχλούς άσκησης πολιτικής και ενίσχυσης της   κρατικής μας οντότητας, όπως οι ΚΑ.

 

Η Συμμαχία Πολιτών καταγγέλλει

«Έχουμε την πρώτη άμεση παραδοχή της κυβέρνησης ότι το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών ήταν προσχεδιασμένο και οφείλεται στις ιδεολογία και τους δογματισμούς της στη βάση των οποίων τα πάντα θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν», τονίζει η Συμμαχία Πολιτών σε ανακοίνωσή της στην οποία προσθέτει:

«Μέσα από τη σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη στην Εφημερίδα «Καθημερινή», έχουμε την πρώτη άμεση παραδοχή της κυβέρνησης ότι το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών ήταν προσχεδιασμένο και οφείλεται στις ιδεολογία και τους δογματισμούς της στη βάση των οποίων τα πάντα θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι η Κύπρος εδώ και πολλά χρόνια δεν θα έπρεπε να έχει εθνικό αερομεταφορέα. Αυτή η δήλωση έγινε μετά από δεκάδες άλλες δηλώσεις που προηγήθηκαν ότι τάχατες η κυβέρνηση αγωνίζεται νυχθημερόν για να σώσει τις Κυπριακές Αερογραμμές από το κλείσιμο. Θα αναμένουμε από τον Υπουργό και την Κυβέρνηση όπως ξεκαθαρίσουν  την στάση τους.»