Η ΕΔΕΚ σχολιάζει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ΣΙΓΜΑ


Η ΕΔΕΚ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που πρόβαλε χθες βράδυ ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΙΓΜΑ αναφέρει ότι καταρρέει η όλη προσπάθεια  που συντονισμένα κάποιοι προσπάθησαν να επιχειρήσουν το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζοντας την ΕΔΕΚ με ποσοστά του 1%.Αναφερει συγκεκριμένα:
Τα αποτελέσματα της ψεσινής δημοσκόπησης που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Σίγμα καταρρέουν την όλη προσπάθεια που συντονισμένα κάποιοι προσπάθησαν να επιχειρήσουν το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζοντας την ΕΔΕΚ με ποσοστά του 1% και ότι έχει χάσει την έδρα της ευρωβουλής προβάλλοντας ότι αυτήν θα την εξασφαλίσει το ΕΛΑΜ.
Χωρίς να αγνοούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και το γεγονός ότι η δημοσκόπηση δεν αποδίδει τα πραγματικά αποτελέσματα αλλά είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει παρεκκλίσεις, θετικές ή και αρνητικές, εντούτοις τα ποσοστά που δημοσιοποιήθηκαν ψες επιβεβαιώνουν:

  1. Δημοσκοπικά η διαφορά του ΕΛΑΜ από την ΕΔΕΚ είναι μικρότερη του 0,5% (για την ακρίβεια με βάση τη δημοσκόπηση η διαφορά είναι στο 0,3%).
  2. Η ΕΔΕΚ είναι ένα από τα κόμματα που δεν έχει διαρροές προς άλλα κόμματα.
  3. Η ΕΔΕΚ έχει μια πολύ ικανοποιητική συσπείρωση για αυτή την εποχή.
  4. Η ΕΔΕΚ παρουσιάζει ένα σημαντικό αριθμό αναποφάσιστων ψηφοφόρων που αποτελούν μεγάλη δεξαμενή ενίσχυσης των ποσοστών του κόμματος δεδομένου ότι η εμπειρία του παρελθόντος επιβεβαιώνει ότι δημοσκοπικά η ΕΔΕΚ εμφανίζεται πάντοτε με μικρότερα ποσοστά, μέχρι και 30% από το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ οι ψηφοφόροι της εκφράζουν, κυρίως, τη θέλησή τους στην κάλπη και όχι στην δημοσκόπηση.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι με σκληρή δουλειά, με σοβαρότητα και κυρίως με την έγνοια μας να ενισχύσουμε την Κύπρο στην ευρωβουλή εκπροσωπώντας την Κύπρο στη 2η μεγαλύτερη ομάδα, αυτή των Σοσιαλιστών, η οποία διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων για κοινωνικά και οικονομικά θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, ενώ σε ότι αφορά το κυπριακό, τόσο οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ όσο και οι ανέντακτοι ψηφοφόροι ή οι ψηφοφόροι οι οποίοι αναζητούν εκλογικές επιλογές, θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια της ΕΔΕΚ και θα την βοηθήσουν στην εκλογή ευρωβουλευτή.