Τους έλεγαν τα κάλαντα και τους ξάφριζαν

Η Αστυνομία συνέλαβε τρία πρόσωπα, δύο γυναίκες και ένα άνδρα, με τη μία γυναίκα ντυμένη Άγιο Βασίλη που εισήλθαν σε οικία για τα κάλαντα και έκλεψαν χρυσαφικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, καταγγέλθηκε χθες στην Αστυνομία από κάτοικο Λευκωσίας, ότι γύρω στις 3 το απόγευμα της ίδιας μέρας, επισκέφθηκαν την οικία του δύο νεαρές γυναίκες, εκ των οποίων η μία ήταν ντυμένη Άγιος Βασίλης και ζήτησαν και είπαν τα κάλαντα.HE - ÁÃÉÏÓ ÂÁÓÉËÇÓ - ÐÕËÁ

Αφού τελείωσαν, η μια γυναίκα ζήτησε και πήγε στην τουαλέτα και κατάφερε και έκλεψε από την οικία χρυσαφικά αξίας €4,000 περίπου.

Στη συνέχεια οι δύο γυναίκες εισήλθαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε και ένας άνδρας και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μέλη της Αστυνομίας που ενημερώθηκαν, εντόπισαν το όχημα σε περιοχή της Λευκωσίας και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, πράγμα το οποίο δεν έπραξε.

Τελικά το όχημα ανακόπηκε μετά από λίγο σε περιοχή στο Στρόβολο, ενώ οι τρεις επιβαίνοντες προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Τα μέλη της Αστυνομίας κατάφεραν και συνέλαβαν τα δύο πρόσωπα, ένα άνδρα ηλικίας 30 χρόνων και μια κοπέλα (ιδιοκτήτρια του οχήματος) ηλικίας 22 χρόνων.

Σε έρευνα που ακολούθησε, στην τσάντα της 22χρονης ανευρέθηκαν διάφορα χρυσαφικά, ενώ στη συνέχεια υπέδειξε στα μέλη της Αστυνομίας σημείο σε ανοικτό χώρο στο όποιο έκρυψε χρυσαφικά και τα οποία παραδέχθηκε ότι έκλεψε από την οικία του παραπονούμενου. Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν χρυσαφικά και μια στολή του Άγιου Βασίλη.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και το τρίτο πρόσωπο, μια νεαρή κοπέλα ηλικίας 17 χρόνων.

Εναντίον και των τριών προσώπων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.