Η Κύπρος κλείνει τον εναέριο της χώρο στα 737-8 MAX και 737-9 MAX

imagewΚατόπιν οδηγίας που εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), η Κύπρος ανέστειλε από τις 21:00 τοπική ώρα τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737-8 Max και 737-9 MAX, στον εναέριο της χώρο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών.

Η αναστολή των πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών αποφασίστηκε ύστερα από την αεροπορική τραγωδία της περασμένης Κυριακής στην Αιθιοπία, που αφορούσε πτώση αεροσκάφους Boeing 737-8 Max των Αιθιοπικών Αερογραμμών, λίγο μετά την απογείωσή του.

«Η Κύπρος, συμμορφούμενη με την εν λόγω οδηγία, αναστέλλει  τις πτητικές λειτουργίες όλων των αεροσκαφών Boeing  737-8 MAX και 737-9 MAX, στον εναέριο της χώρο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο, όπως μετέδωσε το ΓΤΠ.

Και άλλες αεροπορικές εταιρείες  καθηλώνουν  στο έδαφος τα Boeing 737 Max 8

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 ανακοίνωσε ότι θα καθηλώσει στο έδαφός της τα αεροσκάφη Boeing 737 Max 8 αρχής γενομένης από σήμερα, Τετάρτη, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο στόλος της αποτελείται από 96 αεροσκάφη, μεταξύ αυτών δύο Boeing 737 Max, τα μοναδικά αεροπλάνα αυτού του τύπου που είναι ιδιοκτησίας ρωσικών αεροπορικών εταιρειών. Στο δελτίο τύπου, επισημαίνεται ότι η απόφασή της αυτή δεν θα επηρεάσει τα προγραμματισμένα δρομολόγιά της.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απαγόρευσε τις πτήσεις όλων των μοντέλων Boeing 737 MAX στον εναέριο χώρο των ΗΑΕ, μετέδωσε χθες το πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων (WAM). Η Flydubai είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία στα ΗΑΕ που χρησιμοποιεί αεροσκάφη MAX 8 και MAX 9.

Στο Κουβέιτ, η Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας απαγόρευσε τις πτήσεις των μοντέλων αεροσκαφών BOEING 737 MAX 8, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KUNA.