Ελλάδα:Προχωρεί η κατασκευή αποτεφρωτήρα νεκρών στον Ελαιώνα Αττικής


imagew-3.aspxΤην τελική έγκριση για την κατασκευή αποτεφρωτήρα νεκρών στον Ελαιώνα Αττικής δίνει σημερινή απόφαση η οποία υπογράφεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

«Περάσαμε από τα χίλια κύματα ενός ατελούς νομοθετικού πλαισίου, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου νεκρών του δήμου Αθηναίων. Η δημιουργία του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών δεν αποτελούσε απλώς μία δέσμευσή μας από το 2014 αλλά και μία υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Καμίνης.

Τη σχετική απόφαση χαιρέτισε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter: «Η υπογραφή της απόφασης για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο Δήμο Αθηναίων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, είναι μια από τις πιο σημαντικές αλλά ταυτόχρονα και πιο αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ήταν αυτονόητο και γίνεται πράξη», σημειώνει.