Εσπασε όλα τα ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα το 2014

 

Χρονιά των μεγάλων ρεκόρ ήταν το 2014 για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς η Ελλάδα πλασαρίστηκε και πάλι στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής σκηνής με 23 εκατομμύρια αφίξεις, ενώ τα έσοδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 17 δισ. ευρώ.Ακρόπολη-τουρισμός

Και ενώ ο δρόμος είναι ανοικτός για νέα «απογείωση» του ελληνικού τουρισμού και το 2015 -είναι χαρακτηριστικό ότι οι προκρατήσεις «έτρεχαν» με 10%- οι τουριστικοί φορείς κάνουν λόγο για δύο «βαρίδια» που ενδεχομένως να τον κρατήσουν σε «χαμηλές πτήσεις».

Το πρώτο αφορά την αύξηση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο 13% από το 6,5%, κίνηση που έχει χαρακτηρισθεί ως «αυτοκτονική» από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, καθώς θα εισφέρει έσοδα 300 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία και θα στερήσει τον προϋπολογισμό από 3,8 δισ. ευρώ τουριστικά έσοδα.

Το δεύτερο αφορά το ρευστό πολιτικό σκηνικό, καθώς κατά πάσα πιθανότητα δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οδηγούμαστε σε εκλογές μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2015, διάστημα κρίσιμο για την πορεία των κρατήσεων, καθώς μέχρι τον Μάρτιο κάθε χρονιάς «κλείνεται» το 50% των συνολικών κρατήσεων του έτους.