Βενεζουέλα:Σύστημα επιτήρησης εγκατέστησε ο στρατός πάνω από τα καλώδια μετά το νέο μπλακ άουτ

2531491Σύστημα επιτήρησης εγκατέστησε ο στρατός της Βενεζουέλας πάνω από τα καλώδια ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, προκειμένου να αποφευχθούν νέα προβλήματα, όπως ανακοίνωσε ο Βενεζουελάνος υπουργός Άμυνας, Βλαντιμίρ Παντρίνο Λόπεζ, καθώς το μπλακ άουτ συνεχίζεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής που ήδη πλήττεται από πολιτική κρίση.

«Οι εθνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δρομολογήσει ένα σύστημα επιθεώρησης από αέρος για τα ηλεκτρικά καλώσια σήμερα (…) για τη δυσική προστασία σε διάφορα επίπεδα και προκειμένου να σταθεροποιήσει το σύστημα και να αποτρέψει οποιαδήποτε άλλη επίθεση», σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στο VTV.

Το μπλακ άουτ ξεκίνησε στη Βενεζουέλα την Πέμπτη, ενώ ο εθνικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας Corpoelec έκανε λόγο για «δολιοφθορά» στο σημαντικότερο υδροηλεκτρικό σταθμό του Γκουρί.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ για το πρόβλημα, κάνοντας λόγο για «ενεργειακό πόλεμο» σε βάρος της Βενεζουέλας, με την Ουάσινγκτον να αρνείται ότι έχει κάποιο ρόλο.

Η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα κλιμακώθηκε, τον Ιανουάριο, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής, εξασφαλίζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ.