Επικρίσεις κομμάτων για ανάρτηση δημοτικού συμβούλου του ΔΗΣΥ

Με ανακοινώσεις τους κόμματ επικρίνουν έντονα την ανάρτηση σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Λάρνακας Γιώργος Λ.Λακκοτρύπου χαρακτηρίζοντας του Παφίτες «τουρκόρατσα» και «τουρκόσπορους», με αποτέλεσμα να διγραφεί από το Συναγερμό.

Δείτε τις ανακοινώσεις:

Το ΑΚΕΛ

«Ως Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Λάρνακας, με λύπη μας επιθυμούμε να αναφερθούμε στο πρόσφατο θέμα εν σχέση με τις δηλώσεις Δημοτικού Συμβούλου, του ΔΗΣΥ, Γιώργου Λακκοτρύπη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ζητούμε όπως το όλο θέμα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο  το οποίο και καλούμε να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα   μέτρα για την απρεπή συμπεριφορά του που προσβάλλει το Δήμο μας.
Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε καταδικάσει όμοιες ανάρμοστες συμπεριφορές και δηλώσεις, του ιδίου Δημοτικού Συμβούλου.
Θεωρούμε ότι όμοιες συμπεριφορές ρατσιστικού λόγου και ρητορικής μίσους ιδιαίτερα από δημόσια πρόσωπα πρέπει να μας βρίσκουν ομόγνωμους και ομόφωνους στην καταδίκη τους από το Δημοτικό Συμβούλιο .
Καλούμε την Δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ να τοποθετηθεί όσο αφορά της δηλώσεις του μέλους της.

Κίνημα Αλληλεγγύη
«Η ανάρτηση του Δημοτικού Συμβούλου του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα, Γιώργου Λακκοτρύπη είναι επικίνδυνη και απαράδεκτη. Ο ρατσιστικός λόγος του κυρίου Λακκοτρύπη -και ο ίδιος ο κύριος Λακκοτρύπης- δεν έχουν καμία θέση στην πολιτική ζωή του τόπου».
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος του Κινήματος Αλληλεγγύη στην Πάφο, κ. Ανδρέας Χρυσάνθου, και πρόσθεσε:
«Εμείς οι Παφίτες ως γνήσιοι απόγονοι των Αρκάδων νιώθουμε υπερήφανοι για την ιστορία, τις ρίζες μας και τον πολιτισμό μας. Ο διχαστικός λόγος ανάμεσα στους Έλληνες της Κύπρου από κάποιον που κατέχει δημόσιο αξίωμα, είναι φαινόμενο παρακμής».

ΤΟ ΕΛΑΜ 

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι του ΕΛΑΜ στην Πάφο και στη Λάρνακα με ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Την ίδια ώρα που η μισή μας Πατρίδα είναι κατεχόμενη και κατέχεται από την Τουρκία, την ίδια ώρα που δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες της Πατρίδας μας έχουν καταφύγει σε Λάρνακα, Πάφο, Λεμεσό, Λευκωσία και ελεύθερη Αμμόχωστο για να σωθούν από τις θηριωδίες των Τούρκων, Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε τους κατοίκους της Πάφου ως «τουρκόρατσα» και «τουρκόσπορους» ενώ σε άλλη του ανάρτηση ανέφερε πως «η Πάφος είναι Τουρκία».
Το γεγονός ότι ένας εκλελεγμένος δημοτικός σύμβουλος του κυβερνώντος κόμματος εκφράζει τόσο επικίνδυνες και αισχρές θέσεις αποδεικνύει τόσο το πολιτικό ήθος των πολιτικών μας αντιπάλων όσο και την ιδεολογία που καλλιεργείται σήμερα στο Δημοκρατικό Συναγερμό.
Θεωρούμε πως οι αναφορές αυτές δεν είναι τυχαίες αλλά είναι απότοκο της μετάλλαξης του Δημοκρατικού Συναγερμού από εθνικόφρονα παράταξη σε νεοφιλελεύθερο κόμμα χωρίς πατρίδα και αξιοπρέπεια.
Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνά η Πατρίδα μας, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για Απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο η Πάφος, η Κερύνεια, η Αμμόχωστος, η Λάρνακα, η Λεμεσός και η Λευκωσία δεν είναι Τουρκία και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνουν ότι και αν λένε τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
Μιχάλης Μιχάηλ
Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)
Σωτήρης Ιωάννου
Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)»