Συνελήφθη 16χρονος με την κατηγορί ότι εξύβρισε τον Ερντογάν

Με την κατηγορία της εξύβρισης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνελήφθη και προφυλακίστηκε στο Ικόνιο της Τουρκίας ένας 16χρονος μαθητής Λυκείου, όπως μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.President Recep Tayyip Erdogan in Latvia

Ο ανήλικος, μέλος ενός κινήματος της Αριστεράς και στον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται, όπως ο νόμος προτάσσει, με τα αρχικά του, M.E.A, κατηγορήθηκε από ένα δικαστήριο ότι εξύβρισε τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους χθες κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης προς τιμή ενός νεαρού δασκάλου που δολοφονήθηκε από ισλαμιστές το 1930, διευκρινίζει το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε, ο νεαρός καταφέρθηκε εναντίον του Ερντογάν και της κυβέρνησης, κατηγορώντας τους κυρίως για «διαφθορά», ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet. Η αστυνομία τον συνέλαβε το βράδυ, ενώ ένας δικαστής απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του και διέταξε την προφυλάκισή του. Ο 16χρονος είναι αντιμέτωπος με μια ποινή κάθειρξης έως τέσσερα χρόνια ετών.