Γαβράς:Ισως καλέσω την Μέρκελ να υποδυθεί τον εαυτό της στη νέα μου ταινία

804123Ταινία με θέμα την ελληνική κρίση ετοιμάζει ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, και αποκάλυψε αστειευόμενος πως θα μπορούσε να ζητήσει από την κα Μέρκελ να υποδυθεί τον εαυτό της.

Για την ελληνική κρίση και πως αυτή τον επηρέασε μίλησε μεταξύ άλλων ο Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα Politika του Βελιγραδίου που αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η ελληνική κρίση με έπληξε με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Φυσικά και έχουν ευθύνη οι κυβερνήσεις της δεξιάς και της αριστεράς που επέτρεπαν, επί τριάντα χρόνια, να αυξάνεται ασταμάτητα το χρέος. Ωστόσο, ευθύνη φέρουν και οι ηγέτες της ΕΕ οι οποίοι γνώριζαν τα πάντα και δεν είπαν ποτέ «Στοπ!». [..] Μόλις, δε, εμφανίστηκε αυτό το νέο κόμμα και η νέα ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα, η Ευρώπη έπιασε από τον λαιμό τους ηγέτες μας και επέβαλε αυτό που όλοι γνωρίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γαβράς.

Ο κ. Γαβράς μίλησε ακόμη για την ταινία που ετοιμάζει με θέμα την ελληνική κρίση.

Ερωτηθείς για το αν βρήκε ηθοποιούς για τον ρόλο της Μέρκελ και των εκπροσώπων της τρόικας, ο Έλληνας σκηνοθέτης απάντησε αστειευόμενος: «Ίσως να τους καλέσω να υποδυθούν οι ίδιοι των εαυτό τους. Σε κάθε περίπτωση θα βρω την κατάλληλη ηθοποιό για τον ρόλο της Μέρκελ».

Μιλώντας για την ΕΕ δήλωσε ότι οι σημερινοί ηγέτες της δεν εκπλήρωσαν τα οράματα των ιδρυτών της.

«Σήμερα έχουμε έναν διαφορετικό ολοκληρωτισμό, τον οικονομικό. Μεγάλες εταιρίες διοικούν τα κράτη, διότι είναι ισχυρές και οι πολιτικοί δεν παρουσιάζουν αντιστάσεις» σχολίασε ο κ. Γαβράς.