O ΔΗΣΥ στηρίζει την υποψηφιότητα του Φαίδωνα Φαίδωνας για τη δημαρχία Πάφου

Στήριξη στην υποψηφιότητα Φαίδωνα Φαίδωνος δίνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τις εκλογές της 11ης Ιανουαρίου του 2015 με σχετική του ανακοίνωση, σημειώνοντας πως η Πάφος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑ ΦΑΙΔΩΝΟΣχρειάζεται μια καινούργια καθαρή αρχή και πως η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Φαίδωνα Φαίδωνος πληροί όλα αυτά τα κριτήρια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι δημότες της Πάφου θέλουν να συνεχιστεί μέχρι τέλους η εξιχνίαση των εγκληματικών πράξεων σε βάρος του Δήμου τους, όπως και η απονομή δικαιοσύνης και να δουν να αποκαθίσταται το όνομα της πόλης και της δημοτικής αρχής.

Θέλουν επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, “να σβήσουν το κακό προηγούμενο, κάνοντας μια σωστή επιλογή και να ανοίξουν μια νέα προοπτική για την πόλη και τη δική τους καθημερινή ζωή”.

O Δημοκρατικός συναγερμός σημειώνει πως κάθαρση στις υποθέσεις του Δήμου Πάφου και του Σ.Α.ΠΑ θα κάνουν οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας -Εισαγγελία, Αστυνομία και Δικαστήρια- στις οποίες έχουμε εμπιστοσύνη.

Επικεφαλής της δημοτικής αρχής πρέπει όμως τώρα να τεθεί ένα έντιμο πρόσωπο, του οποίου η παρουσία και δράση στα δημόσια πράγματα θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θα παρέχει εχέγγυα ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά να εμφανιστούν κυκλώματα διαφθοράς και δίκτυα απάτης, όπως αναφέρεται.

Το μόνο κριτήριο συνεχίζει η ανακοίνωση, πρέπει να είναι αυτό που θα ενώνει τους δημότες, οι αποφάσεις για το Δήμο πρέπει να χαρακτηρίζονται από μια κοινή προσπάθεια για να αποκατασταθούν οι λειτουργίες του και ο νέος Δήμαρχος να πολιτευτεί συνενωτικά με την Πάφο ως τη μόνη του «ατζέντα».

Ο ΔΗΣΥ καλεί τους δημότες της Πάφου να ψηφίσουν με κριτήριο το καλό της πόλης τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

 Εμφανίζεται ως ανεξάρτητος  ο Φαίδωνος 

Ο Δημοτικός σύμβουλος  του ΔΗΣΥ Φαίδωνας Φαίδωνος εξάγγειλε νωριτερα τσήμερα στις 11.00 το πρωί την «ανεξάρτητη» υποψηφιότητα του , ενώπιον εκατοντάδων υποστηρικτών και φίλων του και παρουσία του βουλευτή Πάφου του ΔΗΣΥ, Κώστα Κωνσταντίνου και του Επαρχιακού Γραμματέα του κόμματος, Γιαννάκη Λαζάρου, λέγοντας πως δηλώνει παρών και καταθέτει την υποψηφιότητα του στην κρίση των συνδημοτών του.

Με την υποβολή της υποψηφιότητας του, ο κ. Φαίδωνος ανακοίνωσε και την παραίτηση του από τη θέση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, δηλώνοντας πως “αυτό το πράττει γιατί αυτά που λέει τα εννοεί και θέλει να υπηρετήσει το συμφέρον της πόλης και μόνο”.

Η Πάφος, είπε ο κ. Φαίδωνος, βιώνει τους τελευταίους μήνες τη μεγαλύτερη θεσμική κρίση της ιστορίας της, σημειώνοντας πως η οσμή της διαφθοράς και το σύννεφο της διαπλοκής μολύνουν την ατμόσφαιρα και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των δημοτών στους θεσμούς τα κόμματα και τους πολιτικούς.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων, είπε ο κ. Φαίδωνος, δικαιολογημένα, “μας έχουν γεμίσει ερωτηματικά και καχυποψία, για την έκταση του φαινομένου, για το μέχρι πού φτάνουν τα πλοκάμια της διαφθοράς και της διαπλοκής, ερωτηματικά και καχυποψία αν θα υπάρξει κουκούλωμα ή κάθαρση”.

Ερωτηματικά και καχυποψία για το αν η Πάφος θα μπορεί σύντομα να ξανασταθεί στα πόδια της και να αντεπεξέλθει στη μεγάλη πρόκληση της πολιτιστικής πρωτεύουσας, είπε. Ερωτηματικά και καχυποψία – πρόσθεσε – για το αν ο Δήμος της Πάφου και τα χρήματα των δημοτών χρησιμοποιούνται για να υπηρετούνται οι δημότες και τα συμφέροντα.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως συμμερίζεται πλήρως τα ερωτηματικά αυτά και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η δική του αγανάκτηση και δράση προσέθεσε ευεργετικά στην προσπάθεια κάθαρσης που σήμερα συντελείται.

Σήμερα, δυστυχώς, σημείωσε, “κομματικές ηγεσίες επέλεξαν ξανά να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο που μας έφερε εδώ. Να γίνονται δηλαδή επιλογές με βάση κεντρικούς κομματικούς σχεδιασμούς που δεν έχουν την Πάφο στο επίκεντρο. Με την ίδια συνταγή επιχειρείται να λυθεί το πρόβλημα”.

Επεσήμανε ακόμη πως έχουμε υποχρέωση να στείλουμε ξεκάθαρο το μήνυμα ότι σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, οι εκλογές αφορούν αποκλειστικά και μόνο την Πάφο και τους δημότες της, τίποτα άλλο, προσθέτοντας πως ζούμε σε μια εποχή που η ατιμωρησία δεν έχει θέση και πως ο Δήμος της Πάφου και ο νέος δήμαρχος οφείλουν να δώσουν κάθε συνδρομή στη δικαιοσύνη προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ακόμη πως υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από τη δικαιοσύνη και τις ευθύνες, σημειώνοντας πως υπάρχει η τεράστια συγνώμη που ο λαός της Πάφου δικαιούται από όλους για το κατάντημα της πόλης.

Όποιο ρόλο και αν έπαιξε ο καθένας, όση συμμετοχή και αν είχε είτε στην κακοδιαχείριση είτε στην αποκάλυψη της, δεν άξιζε στους πολίτες της Πάφου, ανέφερε, αυτή η δραματική περιπέτεια και αυτή η σήψη και διαφθορά.

Ο κ. Φαίδωνος ακολούθως έθεσε και τα διλήμματα κατά πόσο θέλουμε η Πάφος να μείνει σημαδεμένη ως το θλιβερό παράδειγμα της σήψης ή αν θα την καταστήσουμε το σύμβολο της κάθαρσης όπως πραγματικά μπορούμε, αλλά και κατά πόσο – όπως είπε- θέλουμε ξανά μια απ’ τα ίδια ή επιζητούμε την πραγματική αλλαγή.

Σ’ αυτή την πρόκληση και μετά από όσα έχουν γίνει, σημείωσε, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος, αφού όπως ανέφερε ο πρότερος του βίος, η ιστορία του στο Δήμο τον διαφοροποιούν από τα κατεστημένα.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί στις 11 Ιανουαρίου θα είναι ο εγγυητής της κάθαρσης και της εξυγίανσης και θα είναι αυτός, συνέχισε, που δεν θα σιγήσει, δεν θα σφυρίζει αδιάφορα αν διαπιστώσει ότι επιχειρείται κουκούλωμα.

Εκτίμησε, επίσης, πως οι εκλογές της 11ης Ιανουαρίου δεν είναι εκλογές καταμέτρησης κομματικών ποσοστών ή πρόβα κομματικών συνεργασιών, αλλά εκλογές για το καλό της Πάφου και αφετηρία για μια νέα Πάφο, καθαρή, περήφανη και δημιουργική και κάλεσε τους συμπολίτες του να τον εμπιστευτούν.

Πρόσθεσε, επίσης, πως στα τρία χρόνια συμμετοχής του στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν δίστασε να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα και νοσηρές καταστάσεις χωρίς να υπολογίζει προσωπικό και πολιτικό κόστος.

Θέλω είπε, “ να είμαι καθαρός και έντιμος απέναντι στους συνδημότες μου“, προσθέτοντας πως μπορεί να προέρχεται από κομματικό χώρο και να υπηρετεί ως δημοτικός σύμβουλος και να σέβεται να κύτταρα της Δημοκρατίας, ταυτόχρονα όμως ανέφερε, δεν έχει διστάσει να διαφοροποιεί επανειλημμένα και από το ίδιο το κόμμα του, για ό,τι πίστευε ότι εξυπηρετούσε την Πάφο.