Βρέθηκε συμβατός δότης για την μικρή Αριάδνη από το Γέρι

Βρέθηκε συμβατός δότης για την μικρή Αριάδνη που πάσχει από λευχαιμία χάρη στην γρηγορη ευαισθητοποιήσει του κοινού.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη σε ανακοίνωση του αναφέρει:imagew-2.aspx

«Ο πρώτος χειροπιαστός και άμεσος στόχος της εκδήλωσης μας για τον Παιδικό Καρκίνο την Παρασκευή 15/2 στο Γέρι, ήταν -μέσω της προσέλευσης του κόσμου και τη λήψη δειγμάτων σάλιου των κατοίκων της περιοχής από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα- να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας στη εξεύρεση συμβατού δότη για την μικρή Ανδριανή που πάσχει από λευχαιμία.
Με τη βοήθεια του Θεού η μικρή Ανδριανή δεν χρειάστηκε καν τη βοήθεια μας καθώς συμβατός δότης βρέθηκε 24 ώρες πριν την εκδήλωση μας που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης για τον παιδικό καρκίνο.
Ο δεύτερος στόχος ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και να τους υπενθυμίσουμε τη σημασία και τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης του παιδικού καρκίνου, ο οποίος θεραπεύεται.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, ο Δήμαρχος Γερίου, Νεόφυτος Παπαλαζάρου και η πρόεδρος της τοπικής επιτροπής του Κινήματος Αλληλεγγύη Γερίου, Ειρήνη Ζορμπά.
Ευχαριστούμε θερμά για τις επιστημονικές και διαφωτιστικές τους ομιλίες τον παιδοογκολόγο – παιδοαιματολόγο, Νίκο Μακρίδη ο οποίος εστίασε στο γιατί η έγκαιρη διάγνωση του παιδικού καρκίνου από τον παιδίατρο μπορεί να σώσει ζωές, και τον κλινικό διαιτολόγο – εργοφυσιολόγο, Λάζαρο Λαζάρου, για τα όσα μοιράστηκε μαζί μας γύρω από έναν σωστό αντικαρκινικό τρόπο ζωής, την άσκηση και τη διατροφή.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα που ανταποκρίθηκε άμεσα και στήριξε την εκδήλωση μας προσθέτοντας νέα δείγματα στο Κυπριακό Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών.