Φαγώθηκαν ήδη τα μισά από τα €22 εκ. που πήραν οι Κ.Αερογραμμές από τις χρονοθυρίδες!

Παρά τη δέσμευση που ανέλαβε ο Χάρης Γεωργιάδης στη Βουλή

ÅÊÄÇËÙÓÇ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÙÍ ÓÔÉÓ ÊÕÐÑÉÁÊÅÓ ÁÅÑÏÃÑÁÌÌÅÓ ÐÑÏÅÄÑÉÊÏ

Από την πρόσφατη εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές έξω από το Προεδρικό μέγαρο.

Παρά τη δέσμευση που ανέλαβε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης στη Βουλή ότι δεν θα δαπανηθεί ούτε σεντ από το κομπόδεμα των 22 εκατομμυρίων ευρώ που εισπράχθηκαν από την πώληση των δύο χρονοθυρίδων του Heathrow, εντούτοις , σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν αποσυρθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από τα μισά. Κι αυτό για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει κυρίως σε πληρωμές μισθών προσωπικού και άλλες άμεσες υποχρεώσεις της Εαιρείας. Η άντληση χρημάτων από το εν λόγω απόθεμα υπαγορεύτηκε και από το γεγονός ότι τα έσοδα τω Κυπριακών Αερογραμμών έχουν περιέλθει στο ναδίρ λόγω της ακατάσχετης δηλωσιολογίας των αρμοδίων υπουργών περί επικείμενου κλεισίματος της Εταιρείας . Αυτή η τακτική, η οποία επηρεάζει καθημερινά και περισσότερο την ψυχολογία του επιβατικού κοινού, έχει δημιουργήσει επιφυλάξεις ανάμεσα σε μεγάλη μερίδα του, η οποία όχι μόνο διστάζει να κλείσει θέσεις για τους επόμενους μήνες, αλλά υποχρεώνει και αρκετούς οι οποίοι το έπραξαν να μετανιώνουν, να ακυρώνουν τις θέσεις τους και να ζητούν τα λεφτά τους πίσω.

<<Είναι ένα έγκλημα αυτό που έχει γίνει σε βάρος της αεροπορικής ετιαρείας του τόπου μας στην οποίαμ αντί να δοθεί πραγματικό οξυγόνο για να αναπνεύσει   της διοχετεύονται καθημερινά τοξικά δηλητήρια>> μας είπε παραστατικά στέλεχος της εταιρείας που θέλησε να μείνει ανώνυμο. Το γεγονός , πρόσθεσε, ότι έχει καθοριστεί και ημερομηνία κλεισίματος, (9η Ιανουαρίου 2014} η οποία δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση, είναι ότι χειρότερο για τον αγώνα που δίνεται για να κερδίσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές το στοίχημα της επιβίωσης.

Οι σχέσεις των συμφερόντων

Είναι μεγάλα τα συμφέροντα που παίζονται και μεγάλες οι δεσμεύσεις πουφαίνεται να έχουν αναληφθεί έναντι ξένων αεροπορικών εταιρειών που καραδοκούν να κάνουν πλιάτσικο στα δικαιώματα και τις συμφωνίες με τρίτες χώρες που είχαν έως τώρα οι Κυπριακές Αερογραμμές, μας είπε πηγή της Εταιρείας. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη δεν έχει κλείσει το θέμα της εμπλοκής του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου Αναστασιάδη με την Ryanair, την οποία εκπροσωπούσε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, όπως το ίδιο το γραφείο παραδέχθηκε με επίσημη ανακοίνωση του, ενώ στις 8 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωριάδης είχαν κατ ιδίαν συναντήσεις με τον επικεφαλής της εν λόγω εταιρείας κ. Μαικλ Ο Λίρι στο Προεδρικό. Παράλληλα είναι γνωστή η σχέση του προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τον αντιπρόεδρο της Aegean κ. Εΰτύχιο Βασιλάκη, ενώ δεν διαψεύστηκαν μέχρι στιγμής οι πληροφορίες ότι το καλοκαίρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν φιλοξενούμενος στην Ελλάδα ενός από τους μεγαλομετόχους της Aegean, του Κύπριου κ. Δαυίδ. Πρόσφατα το μέλος του ΔΣ των ΚΑ κ. Γιώργος Καλλής αποκάλυψε επίσης μια περίεργη σχεση του κ. Βασιλάκη με τον νυν Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων κ. Μάριο Δημητριάδη. Ο τελευταίος   πριν γίνει Υπουργός εργαζόταν για έξι χρόνια ως διευθυντικό στέλεχος στην Τράπεζα Πειραιώς στην οποία ο κ. Βασιλάκης είναι μέλος του ΔΣ. Δηλαδή οι δύο αυτοί κύριοι είχαν μεταξύ τους σχέση Προσίσταμένου με υφιστάμενο!