Wall Street Journal: Απέτυχε σχέδιο ανατροπής του Μαδούρο μέσα σε 24 ώρες

Για σχέδιο ανατροπής του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, που θα υλοποιούνταν εντός «24 ωρών», αλλά τελικά απέτυχε, κάνει λόγο η Wall Street Journal, παραθέτοντας δήλωση Αμερικανού, πρώην ανώτερου αξιωματούχου.

Σε «σχέδιο» με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον για άρση της στρατιωτικής υποστήριξης του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, που θα τον ωθούσε να εγκαταλείψει την ηγεσία της χώρας, αναφέρεται η Wall Street Journal, σημειώνοντας ότι δεν επετεύχθη.2045307

«Ο Μαδούρο της Βενεζουέλας δε δείχνει σημάδια ότι φεύγει. Και τώρα τι;» είναι ο τίτλος άρθρου στο αμερικανικό Μέσο. «Πολλοί μεταξύ της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και των υποστηρικτών της στις ΗΠΑ υπολόγιζαν ότι το καθεστώς του προέδρου Νικολάς Μαδούρο θα καταρρεύσει γρήγορα αφότου η Ουάσιγκτον υποστήριξε σχέδιο που σχεδιάστηκε για να αποδυναμώσει τη στρατιωτική του υποστήριξη και να προωθήσει την έξοδό του. Δε συνέβη έτσι», σημειώνεται.

Όπως παρατηρούν οι αρθρογράφοι, τρεις βδομάδες αφότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο, αυτοανακηρύχθηκε σε μεταβατικό πρόεδρο, «ο κ. Μαδούρο διατηρεί σταθερά τον έλεγχο, ωθώντας ορισμένους να θέσουν υπό αμφισβήτηση το σχέδιο».

Το Μέσο παραθέσει, μάλιστα, σχόλιο ενός πρώην ανώτερου αξιωματούχου των ΗΠΑ που δεν κατονομάζεται, ο οποίος αναφέρει: «Οι άνθρωποι που το επινόησαν στο Καράκας και το πούλησαν εδώ (στην Ουάσινγκτον), το πούλησαν με την υπόσχεση ότι εάν ο Γκουάιδο κάνει μια κίνηση και (οι χώρες της Νότιας Αμερικής) και οι ΗΠΑ το στηρίξουν, ο στρατός θα έκανε στροφή και ο Μαδούρο θα έφευγε».

«Πίστευαν ότι ήταν επιχείρηση 24 ωρών», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα πάντα με το αμερικανικό Μέσο.