Κρεμλίνο: Στην ατζέντα Πούτιν Ερντογάν η κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας

Η κατάσταση στην ΠΌΛΗ  Ιντλίμπ της Συρίας , και η παρουσία των τρομοκρατών εκεί, θα βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών σήμερα μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της934840 Τουρκίας.Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους την Πέμπτη, κατα τη σημερινή συναντηση που θα έχουν σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  μεταξύ άλλων θα συζητήσουν και για την κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Οι επικεφαλής της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας θα συναντηθούν σήμερα στο Σότσι της Ρωσίας όπου αναμένεται να συζητήσουν τη συγκρότηση συνταγματικής επιτροπής για τη Συρία, την κατάσταση εκεί μετά την ανακοίνωση απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων και την κατάσταση στην Ιντλίμπ, όπου η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί.

«Η κατάσταση των πραγμάτων στην Ιντλίμπ θα είναι αναμφισβήτητα στην ημερήσια διάταξη σήμερα. Και φυσικά θα συζητηθεί το γεγονός της παρουσίας τρομοκρατικών ομάδων και θα υπογραμμιστεί η ανάγκη να εφαρμοστούν πλήρως οι συμφωνίες του Σότσι. Αυτό γιατί, στην πραγματικότητα, η εφαρμογή των συμφωνιών για την Ιντλίμπ είναι ένα από τα συστατικά της γενικής πολιτικής για τη σταθεροποίηση της Συρίας», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Πριν λίγους μήνες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως αποσύρουν τα στρατεύματα τους από τη Συρία καθώς έχουν, όπως υποστηρίζουν, εξουδετερώσει τους τρομοκρατικούς θύλακες στη χώρα.