Πολύνεκρο δυστύχημα στη Ρωσία με λεωφορείο που μετέφερε παιδιά

 

Τουλάχιστον επτά άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα με λεωφορείο, κοντά στην Καλούγκα της Ρωσίας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας ασφαλείας, μιλώντας στο Sputnik.2121183

Το λεωφορείο που μετέφερε παιδιά ανατράπηκε το πρωί της Κυριακής, κοντά στην πόλη Καλούγκα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ρωσικού υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών, οι αρχές έβγαλαν 42 ανθρώπους από το εσωτερικό του λεωφορείου.Το όχημα μετέφερε παιδιά σε συναυλία φιλαρμονικής.

«Συνολικά 33 περιστατικά, μεταξύ των οποίων επτά σκοτώθηκαν. Υπάρχουν τέσσερα παιδιά μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Τουλάχιστον 25 άτομα, μεταξύ των οποίων 24 παιδιά, τραυματίστηκαν στο δυστύχημα, ανέφερε το αρμόδιο υπουργείο. Άλλα έξι άτομα λαμβάνουν φροντίδα επί τόπου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της περιφέρειας Σμολένσκ, συνολικά 47 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 31 παιδιών, επέβαιναν στο λεωφορείο το οποίο κατευθυνόταν στην Καλούγκα από την πόλη Γιάρτσεβο.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σμολένσκ έχει στήσει επιχειρησιακό αρχηγείο για τη βοήθεια των θυμάτων και τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο δυστύχημα.