Ολα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την πυρκαγιά σε καφεστιατόριο στη Λευκωσία και το θάνατο γυναίκας

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και εξετάζονται για την πρόκληση της φωτιάς και την έκρηξη σε καφεστιατόριο στο κέντρο της Λευκωσίας που προκάλεσε τον θάνατο imagew-1.aspxγυναίκας στον 1ο όροφο πάνω από αυτό. Επίσης, σε μια άλλη υπόθεση, παραδέχθηκε ενοχή ο 21χρονος για τη δολοφονία του 76χρονου που εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο σπίτι του στη Λάρνακα την περασμένη Κυριακή καθώς και για τη ληστεία 96χρονης. Ωστόσο η Αστυνομία θα συνεχίσει τις εξετάσεις για πλήρη εξιχνίαση των εγκλημάτων.

Σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης αναφέρθηκε στα γεγονότα της σημερινής πυρκαγιάς στο καφεστιατόριο στη Λευκωσία και του θανάτου της γυναίκας στο ίδιο κτίριο. Όπως είπε, η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 2.40 τα ξημερώματα και αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική που έσβησε τη φωτιά.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα στον 1ο όροφο και πάνω από το καφεστιατόριο και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνα για εξακρίβωση της ταυτότητας της, παρόλο που στο παρόν στάδιο υπάρχουν αρχικές ενδείξεις. Λαμβάνοντας υπόψη την πρόκριση της φωτιάς και των εκτεταμένων ζημιών έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι έρευνες στον χώρο από την Υπηρεσία Εγκληματικών Ερευνών της Αστυνομίας, από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, ενώ άρχισε η λήψη καταθέσεων.

Ο κ. Αγγελίδης τόνισε πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν υπό διερεύνηση λαμβάνοντας υπόψη την φωτιά και τον εντοπισμό της νεκρής γυναίκας στον 1ο όροφο. Οι ανακριτές προχωρούν με εξετάσεις και έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και με όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να τεκμηριωθούν κάποια γεγονότα ή να αποκλειστούν κάποια άλλα ενδεχόμενα, παρόλο που σε αυτό το στάδιο παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Ερωτηθείς σχετικά με την ταυτότητα της νεκρής, είπε πως υπάρχουν ενδείξεις αλλά πρέπει να εξακριβωθούν και να τηρηθεί η σωστή διαδικασία ώστε να μπορεί η Αστυνομία να δώσει πλήρες όνομα και στοιχεία.

Σημείωσε πως οποιαδήποτε ερωτήματα υπάρχουν σε σχέση με τι προηγήθηκε ή πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά που προκάλεσε τον θάνατο της γυναίκας, αποτελούν θέματα που αφορούν καθαρά τη διερεύνηση. Σε διευκρινιστική ερώτηση, ο κ. Αγγελίδης είπε πως η γυναίκα εντοπίστηκε στον 1ο όροφο σε ξεχωριστό διαμέρισμα, δωμάτιο που δεν αποτελεί χώρο του καφεστιατορίου.

Ερωτηθείς αν η έκρηξη προκλήθηκε από τη φωτιά ή το αντίθετο, είπε πως υπάρχει μαρτυρία για την έκρηξη, ενώ αν είχε προηγηθεί πυρκαγιά πριν από αυτής είναι κάτι που θα το δείξουν οι εξετάσεις σε συνάρτηση με τις άλλες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στην εξέλιξη των γεγονότων αναλόγως και με το τι θα προκύψει θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση.

Υπόθεση 76χρονου

Ο κ. Αγγελίδης είπε για την υπόθεση με τον θάνατο του 76χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο σπίτι του στη Λάρνακα την περασμένη Κυριακή, ότι προέκυψαν στοιχεία για 21χρονο, ο οποίος συνελήφθη σχετικά τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, του εμπρησμού, της ληστείας, της διάρρηξης και της κλοπής. Ο 21χρονος παρουσιάστηκε σήμερα στο Δικαστήριο και θα παραμείνει υπό κράτηση για 8 μέρες.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε πως ο 21χρονος είχε συλληφθεί για υπόθεση ληστείας εις βάρος 96χρονης και πως στη βάση αξιολόγησης δεδομένων και στοιχείων, και είχε δώσει θεληματική κατάθεση παραδεχόμενος τα αδικήματα. Πρόσθεσε πως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης υπάρχουν αρκετές εξετάσεις που αναμένεται να γίνουν και πέραν των 60 καταθέσεων αναμένεται να ληφθούν από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακος που από την πρώτη στιγμή διερευνούν την υπόθεση.

Σε τέτοιες περιπτώσεις εντοπισμού αφύσικων θανάτων, πάντοτε η Αστυνομία αξιολογεί όλα τα δεδομένα έχοντας υπόψη ότι το κάθε τι που αποκλείεται τεκμηριώνεται αναλόγως των εξετάσεων, των μαρτυριών και των γεγονότων, ανέφερε.