Ενιαία προσέγγιση για Ευρωζώνη και μεταναστευτικό, ζήτησε ο Πρωθυπουργός της Μάλτας

Χρειάζεται να υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης και το μεταναστευτικό, είπε απόψε ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ.imagew-4.aspx

Μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των Κρατών Μελών του Νότου, στη Λευκωσία ο κ. Μουσκά είπε επίσης ότι οι συναντήσεις της ομάδας των επτά μεσογειακών κρατών είναι στρατηγικές από τη φύση τους.

Προσπαθούμε να έχουμε μια πιο μακροχρόνια προοπτική, συνέχισε, ενώ είπε ότι το δυνατό μας σημείο είναι «να μην σκεφτόμαστε μόνο το σήμερα και το αύριο, αλλά το τί θα συμβεί και που θα πρέπει να κατευθυνθούμε μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια».

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης και το μεταναστευτικό, ο κ. Μουσκάτ είπε ότι παρά τις διαφορές υπάρχει μια ξεκάθαρη αντίληψη ότι χρειάζεται να υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση. Ως χώρες της πρώτης γραμμής γνωρίζουμε ότι όταν βρεθούμε σε μια κρίσιμη ώρα, στεκόμαστε ο ένας στον άλλο αλληλέγγυοι, μπορούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο ώστε κανένας να μην μείνει μόνος του, σημείωσε.

Ο Μαλτέζος Πρωθυπουργός ανέφερε εξάλλου ότι «όλοι πρέπει να ακολουθούμε κανόνες» κάτι που όπως είπε, ισχύει τόσο για τα κράτη μέλη, όσο και για τις ΜΚΟ.

Κατέληξε, λέγοντας ότι προσδοκεί στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει στη Μάλτα, και η οποία θα δώσει μια πιο ξεκάθαρη ευκαιρία να ασχοληθούν οι ηγέτες των κρατών μελών του Νότου με το πρόγραμμα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.