Χαμός στη Βουλή των Ελληνων για αναβαθμισμένα έγγραφα που αφορούν τους χειρισμούς με πΓΔΜ

ίΣειρά εγγράφων των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας1923446 που αφορούν τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ για τα θέματα της γλώσσας και της εθνότητας, ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

«Θέλουμε το επίσημο κείμενο της FYROM για το Σύνταγμά της και οκτώ έγγραφα που τα θεωρούμε κρίσιμα και αφορούν το πως αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο κ. Λοβέρδος.

​Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, απάντησε ότι πρόκειται για αναβαθμισμένα έγγραφα, έδωσε το περίγραμμα όσων αναφέρουν τα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά για εκείνα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είπε ότι είναι ένα θέμα που «θα το δει» το ΥΠΕΘΑ.

Στη συζήτηση παρενέβη ωστόσο ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Είπε πως άρει εκείνος τη διαβάθμιση και πως τα έγγραφα αυτά αναφέρουν ότι η χρήση του όρου «Μακεδονία» δεν συνάδει με το Σύνταγμα της Ελλάδος.

«Πήγατε να εξαπατήσετε το υπουργείο Άμύνας και σας απάντησε ο κ. Καραγιάννης και σας μπλοκάραμε την υπόθεση. Γράφει ότι δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε χρήση του όρου “Μακεδονία”. Αλλά τώρα κοιτάτε αλλού. Σας λέω ότι την αίρω τη διαβάθμιση» είπε ο κ. Καμμένος στον Γιώργο Κατρούγκαλο.