Διασώθηκαν οδηγοί από ποταμούς και δρόμους

 Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε χθες σε διάσωση οδηγών οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στην προσπάθειά τους να περάσουν από πλημμυρισμένους δρόμους και ποταμούς.imagew-10.aspx

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι «οι κλήσεις το τελευταίο 24ωρο που αφορούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα ανέρχονται στις 36 αφορούσαν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υποστατικά , πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων και διάσωσης οδηγών οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους στην προσπάθεια τους να διέλθουν πλημμυρισμένων δρόμων και ποταμών».

Εκτός από τις 2 διασώσεις που ανακοινώθηκαν χθες στον ποταμό Γιαλιά στο ύψος των χωριών Κοτσιάτη και Ποταμιάς αντίστοιχα, προστίθεται, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να διασώσει οδηγό ο οποίος προσπάθησε να διέλθει από τον ποταμό Τρέμιθο στο ύψος των χωριών Αλάμπρα – Μοσφιλωτής.

Στις 14:18, συνεχίζει η ανακοίνωση, Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για διάσωση 2 ατόμων από όχημα μάρκας Suzuki το οποίο ακινητοποιήθηκε στην μέση του ποταμού Κρυός μεταξύ των χωριών Άγιος Θεράπων – Λόφου.

Ανταποκρίθηκαν αρχικά οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού με ομάδα και όχημα διάσωσης οι οποίοι ασφάλισαν το όχημα ούτως ώστε να μην παρασυρθεί. Ακολούθως, αναφέρεται, κλήθηκε η ΕΜΑΚ και «ειδική ομάδα διασώσεων από ορμητικά νερά κατάφερε με ειδικό εξοπλισμό και τεχνική να διασώσει τα 2 άτομα όπου ακολούθως μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού».

Στην επιχείρηση έλαβε μέρος και η Αστυνομία καθώς επίσης και ελικόπτερο της ΜΑΕΠ.

Από νωρίς το πρωί χθες ως και τις 0700 σήμερα η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 62 κλήσεις για βοήθεια ,6 πυρκαγιές, 55 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.