Τεκμηριωμένες απαντήσεις στις αποκαλύψεις για τη Δικαιοσύνη, ζήτησε ο Γ. Ομήρου

Στην πρωτοφανή κρίση που πλήττει την κυπριακή δικαιοσύνη αναφέρθηκε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, λέγοντας πως «δεν είναι αρκετή η απόρριψη των καταγγελιών».imagew-4.aspx

Σε ομιλία του την Τετάρτη στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του ομίλου διαλόγου «Βήμα Ευθύνης» που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, ο κ. Ομήρου υπέδειξε πως «χρειάζεται  τεκμηριωμένη απάντηση σε κάθε προβληθέντα ισχυρισμό για να υπάρξει ξανά η απολύτως αναγκαία εμπιστοσύνη προς τη δικαστική εξουσία, ως βασικού πυλώνα του κράτους δικαίου και ως μίας εκ των τριών συντεταγμένων εξουσιών της πολιτείας».

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, επεσήμανε πως η χαλαρή ή «αποκεντρωμένη» ομοσπονδία ή συνομοσπονδία θα πρέπει να απορριφθεί ως πρόδρομος της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως παγίωση των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής. Η υιοθέτηση αυτής της εισήγησης ή άποψης, είπε, «θα σημαίνει τη δημιουργία ενός δικέφαλου κράτους, με διαρκείς φυγόκεντρες τάσεις που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν σε απόσχιση και διάλυση. Μια τέτοια συνταγματική ρύθμιση θα οδηγήσει τελικά σε διχοτόμηση, ή λύση δύο κρατών, ή συνομοσπονδία  που είναι πάγια επιδίωξη της Τουρκίας» επεσήμανε.