Εφιάλτης για ευυπόληπτους «ο ναός» του σεξ

Ποιοί επώνυμοι απολάμβαναν τις υπηρεσίες του υπερπολυτελούς  μπορδέλου ;

DOC.20140723_.1183244_.17989b_600x450_Tον χειρότερο εφιάλτη τους ζουν οι φερόμενοι ως «ευυπόληπτοι» πολίτες που αποτελούσαν την εκλεκτή πελατεία του μπορδέλου πολυτελείας «ο ναός  της Αδροδίτης» που λειτουργούσε στην Παλώδια Λεμεσού και αποκαλύφθηκε πρόσφατα  ποιές υπηρεσίες πρόσφερε .

Τώρα οι τακτικοί πελάτες  του «ναού» που απολάμβαναν τις υπηρεσίες  του κάθονται πάνω σε αναμμένα κάρβουνα καθότι  ο δικηγόρος ενος εκ των υπόπτων που κρατείται  για την υπόθεση απειλεί να δώσει στη δημοσιότητα ηχηρά  ονοματα  επώνυμων προσώπων .

Ο δικηγόρος Μάριος Γεωργίου, με επιστολή του, ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα να αναστείλει την ποινική δίωξη εναντίον πελάτη του που εργαζόταν στον ναό, διαφορετικά θα είναι αναγκασμένος να κάνει αποκαλύψεις ονομάτων στο δικαστήριο.

«Στον χώρο σύχναζαν τέσσερις αξιωματικοί της Αστυνομίας, ανώτερα στελέχη της Νομικής Υπηρεσίας και άλλοι επώνυμοι παράγοντες πολιτικών κομμάτων της Λεμεσού. Τα πιο πάνω πρόσωπα απείχαν από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα, μέχρι να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα του χημείου για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών», ειπε.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί 24 άτομα, ωστόσο η Αστυνομία παρουσίασε για προσωποκράτηση 17, αλλά τελικά κατέληξε στο Δικαστήριο κατηγορούμενος μόνο ένας Ρομά από τη Μολδαβία, ο οποίος εργαζόταν εκεί ως οδηγός με αμοιβή €800 το μήνα.

Σημειώνεται ότι από τις 17 ιερόδουλες του ναού, οι 16 έχουν απελαθεί και η υπόθεση στηρίζεται μόνο σε μία, η οποία εργοδοτήθηκε στο χώρο το βράδυ της εφόδου της αστυνομίας.

Από  την πλευρά της η αστυνομία ζητεί όπως δημοσιοποιηθούν τα ονόματα. Στην επιστολή που απέστειλε στο Γενικό Εισαγγελέα, αφήνει  σαφή υπονοούμενα για τις διαδικασίες ανέγερσης του ναού και εξασφάλισης των πολεοδομικών αδειών.
   
«Ο Ναός 4000τμ, κόστισε 3.5εκ ευρώ κτίστηκε σε επτά σκάλες γης και εξασφάλισε με ταχύτητα αστραπής εντός 45 ημερών πολεοδομική άδεια και εντός δύο μηνών άδεια λειτουργίας από τον ΚΟΤ, κάτι που αποδεικνύει ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν έχει δίκαιο για την ύπαρξη γραφειοκρατίας στο δημόσιο τομέα», σύμφωνα με τον δικηγόρο.

   Η Νομική Υπηρεσία με ανακοίνωση του Δικηγόρου της Δημοκρατίας Ανδρέα Αριστείδη, που χειρίζεται την υπόθεση του αποκαλούμενου «Ναού της Αφροδίτης» στη Λεμεσό, είπε πως ότι δεν δικαιολογείται καμία αναστολή της υπόθεσης.

Ο κ. Αριστείδης με οδηγίες του Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας εξέδωσε χθες ανακοίνωση απορρίπτοντας τις θέσεις του δικηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου για την υπόθεση όπως αυτές καταγράφηκαν στην επιστολή που είδε  το φως της δημοσιότητας.

«Έχω σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα να δηλώσω ότι δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε πιθανότητα αναστολής της εκκρεμούσας ποινικής υπόθεσης», αναφέρει στην ανακοίνωση ο κ. Αριστείδης και τονίζει ότι «η Νομική Υπηρεσία με τους επικεφαλής της αλλά και όλους τους Λειτουργούς της δεν δέχεται συναλλαγές, ούτε αποδέχεται συγκαλύψεις. Αλλά βέβαια ούτε και εκβιασμούς, εκ μέρους οποιουδήποτε».

Ο κ. Αριστείδης αναφέρει πως «κατηγορηματικά απορρίπτουμε ως παντελώς αβάσιμα τα όσα αναφέρει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου στην επιστολή ημερομηνίας 02.10.14 , την οποία, κατά τρόπο απαράδεκτο, φρόντισε άμεσα να κοινοποιήσει στα ΜΜΕ».

Στην ανακοίνωση, ο κ. Αριστείδης αναφέρεται στην επιχείρηση στο συγκεκριμένο υποστατικό στις 22 Ιουλίου 2014, όπου συνελήφθησαν 21 πρόσωπα εκ των οποίων τα 17 ήταν αλλοδαπές γυναίκες που εργάζονταν στον χώρο.

«Όλες οι αλλοδαπές γυναίκες ανακρίθηκαν γραπτώς, τόσο από μέλη του ΤΑΕ όσο και από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων , ωστόσο μόνο δύο εξ αυτών κατέθεσαν ότι προσελήφθησαν από τον κατηγορούμενο για να έρχονται σε σεξουαλική επαφή με πελάτες και ως εκ τούτου αναγνωρίστηκαν ως θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εμπορίας δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσίας», αναφέρει, προσθέτοντας ότι οι οι υπόλοιπες 15 γραπτώς και ρητώς αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Αναφέρει  ότι πέραν της άρνησης οποιασδήποτε εμπλοκής των υπόλοιπων οι 15 γυναίκες απελάθηκαν από την Αστυνομία αφού «δεν υπήρχε οποιαδήποτε άλλη μαρτυρία που να τις συνδέει με αδικήματα».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Δικηγόρο της Δημοκρατίας, μετά από έρευνα που έγινε στο υποστατικό από μέλη της Αστυνομίας δεν εντοπίσθηκαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης , ούτε στα δωμάτια, όπου λάμβανε χώρα σεξουαλική δραστηριότητα με πελάτες, ούτε στον ευρύτερο εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, ώστε να παραλειφθούν ως τεκμήρια.Ο κ. Αριστείδης αναφέρεται και στην πρώτη ακρόαση της υπόθεσης στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, στην οποία είχαν κληθεί να καταθέσουν οι γυναίκες, οι οποίες θα καλούνταν να αναγνωρίσουν τα τεκμήρια που θα κατέθεταν τα δύο μέλη της ανακριτικής ομάδας.

Σημειώνει ωστόσο ότι κατά την αντεξέταση του δεύτερου αστυφύλακα από την Υπεράσπιση, και ενώ οι μαρτυρίες των παραπονούμενων θα ακολουθούσαν αμέσως μετά, ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει καλύτερα την αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας, που βρισκόταν στο εδώλιο, κάτι για το οποίο η κατηγορούσα αρχή δεν έφερε ένσταση.Σύμφωνα με τον κ Αριστείδη, η εκ Μολδαβίας μάρτυρας κατηγορίας μετά την αναβολή της υπόθεσης για τις 29 Σεπτεμβρίου, «ζήτησε επιτακτικά να αποχωρήσει από την Κυπριακή Δημοκρατία, απειλώντας ότι εάν δεν της επιτρεπόταν θα έθετε τέλος στην ζωή της. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει στις Αρχές τον οποιοδήποτε περιορισμό προσώπου που αναγνωρίστηκε ως θύμα εμπορίας και εκμετάλλευσης».

Στο σημείο αυτό υποδεικνύει  ότι κλινικός ψυχολόγος που εξέτασε την αλλοδαπή γυναίκα «διέγνωσε στρεσογόνα ψυχολογική κατάσταση, που την καθιστούσε ανίκανη να συνεργαστεί με τις αρχές της Δημοκρατίας».

«Δεδομένων των πιο πάνω και επειδή η νομοθεσία επιτρέπει την συνέχιση της υπόθεσης ακόμα και χωρίς την παρουσία του θύματος στο Δικαστήριο, η Αστυνομία, έχοντας υπόψη ότι σε ανακριτική της κατάθεση, ληφθείσα στις 26/09/2014, η παραπονούμενη δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να επιστρέψει στην Κύπρο και να καταθέσει στο δικαστήριο εάν αυτό καταστεί αναγκαίο , αποφάσισε να μην φέρει προσκόμματα στην επιλογή της να αναχωρήσει για την πατρίδα της», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «στην προαναφερθείσα κατάθεση η περί ης ο λόγος μάρτυρας εξήγησε με σαφήνεια τους προσωπικούς λόγους για τους οποίους ήθελε να αναχωρήσει άμεσα εκτός Κύπρου».

Αναφορικά με τα πρόσωπα που διαχειρίζονταν τον οίκο ανοχής, ο κ. Αριστείδης σημειώνει ότι δεν υπάρχει στην δικογραφία οποιαδήποτε άλλη μαρτυρία που να εμπλέκει τρίτο πρόσωπο πέραν του κατηγορουμένου.

«Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε γραπτή κατάθεση, η οποία κατατέθηκε στο Δικαστήριο ως τεκμήριο, χωρίς ένσταση εκ μέρους της υπεράσπισης, κατονομάζει τον εαυτό του ως τον μοναδικό υπεύθυνο του χώρου. Μάλιστα σε ερωτήσεις που του έγιναν για πιθανή εμπλοκή άλλων συγκεκριμένων προσώπων, ο κατηγορούμενος επέμενε ότι τα τρίτα αυτά πρόσωπα δεν είχαν καμία σχέση με την διαχείριση του χώρου», προσθέτει.

Πορνείο υπερπολυτελείας 

Το πορνείο υπερπολυτελείας που φέρει τ’ ονομα «Temple of Aphrodite≥ διαφημιζόταν τον τελευταίο καιρό από τ  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ναός της απόλαυσης – Το κτίριο δύο χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, στον δρόμο Λεμεσού – Τροόδους,διεθετε πισίνες, τζακούζι, ζωντανό  αισθησιακό show και ειδικά δωμάτια για τα… περαιτέρω, με το ανάλογο τίμημα.

Ο 44χρονος Ρώσο Ιiδιοκτήτης του υπερπολυτελούς κτιρίου  βρισκεται υπο κράτηση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε  μετά από έφοδο του ΟΠΕ Λεμεσού υστερα από  πληροφορίες.

Με την είσοδό τους οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι   από τη χλιδή και την πολυτέλεια που αντίκρισαν και διαπίστωσαν ότι το επιβλητικό κτίριο με τις αρχαιοελληνικές κολόνες, ουδεμία σχέση είχε με το μουσικοχορευτικό κέντρο που δήλωνε πως ήταν. Η επιχείρηση στήθηκε μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που ανέφεραν ότι στο κτίριο προσφέρονται από καλλίγραμμες καλλονές ερωτικές υπηρεσίες σε τζακούζι, πισίνες και 40 ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια.

Τα γεγονότα

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, δύο υπό κάλυψη αστυνομικοί, που παρουσιάστηκαν ως πελάτες, πλήρωσαν είσοδο και οδηγήθηκαν σε δωμάτιο, όπου φόρεσαν μπουρνούζι. Ακολούθως τους προσέγγισαν δυο γυναικείες υπάρξεις, που τους προέτρεψαν να τις ακολουθήσουν για μασάζ και τζακούζι. Για το… επιδόρπιο της βραδιάς οι καλλίγραμμες γυναίκες πρότειναν στους συνοδούς τους ερωτικές απολαύσεις σε δωμάτιο, αλλά μόλις οι τελευταίοι πλήρωσαν για τα περαιτέρω, έδειξαν τις ταυτότητές τους και ειδοποίησαν τους συναδέλφους τους, που ανέμεναν έξω από το κτίριο. Συνολικά τα μέλη του ΟΠΕ πέρασαν χειροπέδες σε 18 γυναίκες από τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, το Μαρόκο και τη Μολδαβία, καθώς επίσης και στον 44χρονο Ρώσο διαχειριστή του κέντρου και σε δύο φρουρούς ασφαλείας.

Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν οι 13 κοπέλες και ο 44χρονος Ρώσος διαχειριστής, που, σύμφωνα με τις καταθέσεις των γυναικών, τους είχε υποσχεθεί το ποσόν των 50 ευρώ, για κάθε πελάτη. Όλοι τους προφυλακίστηκαν για 6 ημέρες. Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως, κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο υποστατικό, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, αριθμός αχρησιμοποίητων και χρησιμοποιημένων προφυλακτικών, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και το χρηματικό ποσόν των 1.885 ευρώ. Επίσης, στο προσωπικό δωμάτιο μίας εκ των συλληφθέντων γυναικών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 2 γραμμαρίων περίπου.

Τι γινόταν στο… «ναό»

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, στην είσοδο του μπορδέλου πολυτελειας, οι επισκέπτες, αφού πλήρωναν μέχρι και 100 ευρώ, οδηγούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, στο οποίο τους δινόταν μπουρνούζι και παντόφλες για να συνεχίσουν το βράδυ τους. Ακολούθως, οδηγούνταν σε ανοικτό χώρο με μαγευτικό τοπίο, που παραπέμπει σε αρχαία Ελλάδα, όπου εκεί τους προσέγγιζαν καλλίγραμμες κοπέλες έτοιμες να τους προσφέρουν χαλαρωτικές στιγμές με μασάζ και τζακούζι.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, όσοι ενδιαφέρονταν για το «επιδόρπιο» της βραδιάς ακολουθούσαν τις κοπέλλες σε ανώγειο χώρο του κτιρίου, όπου υπήρχαν 40 διαμορφωμένα δωμάτια, κατάλληλα ώστε να «χαλαρώσουν» και να περάσουν μιαν αξέχαστη βραδιά. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, σε όσους εισέρχονταν στον ναό της πορνείας εφαρμόζονταν ειδικά βραχόλια, τα οποία ήταν συνδεδεμένα με ηλεκτρονικό υπολογιστή, από τα οποία ελέγχονταν πού διακινούνταν εντός του υποστατικού και τι υπηρεσίες απολάμβαναν, ούτως ώστε με την αποχώρησή τους να καταβάλουν και το ανάλογο… αντίτιμο.

Σοβαρά τα αδικήματα

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης έκανε λόγο για μια πολύ σοβαρή υπόθεση. «Διερευνάται μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία αφορά τα αδικήματα της συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενήλικων προσώπων, μαστροπείας, εκμετάλλευσης πορνών, παροχής συνδρομής σε πορνεία, διατήρησης οίκου ανοχής, άσκησης του επαγγέλματος του ιδιώτη φύλακα χωρίς άδεια και της παράνομης κατοχής ναρκωτικών», σημείωσε, τονίζοντας πως μετά την έκδοση ενταλμάτων κράτησης για 14 άτομα θα ενταθούν οι έρευνες γύρω από την υπόθεση, ούτως ώστε, αν παραστεί ανάγκη, να γίνουν και νέες συλλήψεις με στόχο την πλήρη διαλεύκανσή της.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ακόμη πως στα πλαίσια των ερευνών της υπόθεσης θα διερευνηθεί και υπό ποίες προϋποθέσεις εγκρίθηκε η λειτουργία του εν λόγω υποστατικού ως μουσικοχορευτικού κέντρου, ενώ στην πραγματικότητα ήταν οίκος ανοχής.