Η χθεσινή σύλληψη του Χαλίλ Καραπασιάογλου κυριαρχεί στον Τ/Κ Τύπο

Η χθεσινή σύλληψη του αντιρρησία συνείδησης Χαλίλ Καραπασιάογλου, μαζί με τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος είναι τα κύρια θέματα των τ/κ εφημερίδων σήμερα. karapasiaoglouΑναφορά γίνεται επίσης στον γνωστό επιχειρηματία Μπουλούτ Ακατζιάν που μετά από μια εβδομάδα στο νοσοκομείο αντί στα κρατητήρια, αφέθηκε ελεύθερος ενώ οι σωματοφύλακες του μπήκαν φυλακή για τον βαρύ τραυματισμό δύο ανδρών μετά από καβγά σε δημόσιο χώρο. Η χθεσινή απόρριψη της συμφωνίας Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο είναι επίσης στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Μπήκε στη φυλακή» γράφει ότι η μετά τα περσινά γεγονότα της 22ας Ιανουαρίου η σύλληψη του Χαλίλ Καραπασιάογλου ήταν η μεγαλύτερη ντροπή της τετρακομματικής «κυβέρνησης». Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από την εκδήλωση χθες το απόγευμα έξω από τις κεντρικές φυλακές όπου μεταφέρθηκε ο αντιρρησίας συνείδησης Χαλίλ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε μεγάλη ποινή φυλάκισης, 6 ετών, που επιβλήθηκε σε γυναίκα που είχε συλληφθεί μετά την διέλευση από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας με 215 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Μια γροθιά για τον ηγέτη μας» αναφέρεται στις χθεσινές εκδηλώσεις στη μνήμη του Φαζίλ Κιουτσιούκ για την επέτειο των 35 ετών από το θάνατό του. Αλλού γράφει ότι ο Μπουλούτ Ακατζιάν αφέθηκε ελεύθερος και οι δύο σωματοφύλακές του μπήκαν φυλακή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «βουλευτής» του ΚΚΔ, Χουσείν Αγκολεμλί έχασε την γυναίκα του, Ογια που πάλευε το τελευταίο διάστημα με τον καρκίνο.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Αναζήτηση λύσης στο χάος» γράφει ότι σήμερα συνεδριάζει το «διοικητικό συμβούλιο» της «αρχής ραδιοτηλεόρασης» για να δει τι θα γίνει με τους λογαριασμούς που στάληκαν στους πολίτες στις 39 μέρες. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη και μεταφορά στις φυλακές χθες του Χαλίλ Καραπασιάογλου. Σε άλλο θέμα γράφει για σεισμό Brexit στην Βρετανία.
Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Οι αστρονομικοί λογαριασμοί χαλούν την ψυχολογία» γράφει ότι οι τελευταίοι λογαριασμοί ρεύματος έχουν 30% αύξηση, πράγμα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των πολιτών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η «επιτροπή δημόσιας υπηρεσίας» αντιτίθεται στον επαναδιορισμό υπαλλήλου των ταχυδρομείων που πιάστηκε να κλέβει από φακέλους, καταδικάστηκε σε πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερος για να πάει πίσω στο ίδιο πόστο. Αλλού γράφει ότι η κακοκαιρία που έπληξε χθες την Μεσαορία και την Καρπασία προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Αυτό που βλέπει δεν βλέπει το παράθυρο στην συνείδηση (σσ: πρόκειται για στίχους ποιήματος)» δημοσιεύει την φωτογραφία του Χαλίλ που βγαίνει χειροκροτούμενος από την πολυκατοικία για να οδηγηθεί στο αυτοκίνητο της «αστυνομίας» που θα τον πάρει στη φυλακή επειδή είναι αντιρρησίας συνείδησης. Αλλού γράφει ότι στη Λεύκα έχουν υπερχειλίσει τα ποτάμια από την βροχή. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι απορρίφθηκε η συμφωνία για Brexit.

 

Εκδήλωση αλληλεγγύης

Να σημειωθεί ότι η  πρωτοβουλία για τους αντιρρησίες συνείδησης και πολίτες που υποστηρίζουν τον Χαλίλ Καραπασιάογλου, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή χθες γιατί αρνήθηκε να πληρώσει πρόστιμο που του επιβλήθηκε από το «στρατοδικείο», συγκεντρώθηκαν έξω από τις φυλακές για να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «νομοθεσία για τους αντιρρησίες συνείδησης τώρα» και «ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους».

Ο αντιρρησίας συνείδησης Μουράν Κανατλί σε δήλωσή του είπε ότι η «δικαιοσύνη» δέχθηκε σοβαρό πλήγμα . Ανέφερε ότι το «εφετείο» θα συνεδριάσει την Πέμπτη. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν μηνύματα αλληλεγγύης από τη διεθνή κοινότητα και την νότια Κύπρο, όπως είπε αναφερόμενος στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυβέρνηση.