O αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης o νέος ΥΠΑΜ Ελλάδας

Tη θέση του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Άμυνας θα πάρει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου.387257

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ — ΜΠΕ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957 και μπήκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 αποφοιτώντας το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού ενώ έχει αποφοιτήσει και από τη Ναυτική Σχολή Πολέμου.

Επίσης αποφοίτησε από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) αλλά και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School στο Βέλγιο και Amphibious Warfare School στις ΗΠΑ.

Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, όπως τα Αντιτορπιλικά, τα Ναρκαλιευτικά και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος.

Έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Από το 1990 έως 1991 ήταν Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, και στη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ από το 2003 έως το 2004.

Τέλος, εχει υπηρετήσει στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου ως Αρχιεπιστολέας, στο Ναύσταθμο Κρήτης ως Υποδιοικητής, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός Στόλου, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Στις 7 Μαρτίου 2013, παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.