Πρόεδρος Αλληλεγγύης:Επικρατεί «ανήσυχη ηρεμία» στο Κυπριακό

 

«Υπάρχει μια ανήσυχη ηρεμία όσον αφορά το Κυπριακό», δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους.images-3

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κ. Θεοχάρους είπε ότι «δεν υπάρχουν εξάρσεις στην όλη διαδικασία για την επίλυση του προβλήματος. Βλέπουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, η Κυβέρνηση, περιχαρακώνονται στο ζήτημα των υδρογονανθράκων δηλαδή επικεντρώνονται στα πλαίσια που έχουν καθοριστεί για την εντός τακτού χρονικού διαστήματος εξόρυξη υδρογονανθράκων και την ταυτόχρονη υπεράσπιση των ελευθέρων περιοχών που ταυτίζονται πια για πάρα πολλούς με την Κυπριακή Δημοκρατία, από την υπερατλαντική δύναμη».

Πρόσθεσε ακολούθως ότι αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υπόθεση της επίλυσης του Κυπριακού, «απεναντίας οριστικοποιεί τη διχοτόμηση και μάλιστα με την ανοχή και τη δική μας και της υπερδύναμης».

Η Τουρκία, συνέχισε, εξακολουθεί να εκτοξεύει απειλές και πολύ φοβόμαστε ότι οι όλες διεργασίες που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στη Συρία μαζί με τη γενικότερη προσπάθεια επιβολής μιας «Pax Americana» στην περιοχή θα μας οδηγήσουν σε πολύ δύσκολες ατραπούς. «Αυτή η τοποθέτηση είναι ταυτόσημη με αυτά που σας είχα πει προηγουμένως, δεν διαφέρουν σε τίποτα» είπε καταληκτικά.