Πάμε για ΝΑΤΟϊκή «ένωση» ;

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

????????????????????????????????????

Ελλάδα και Κύπρος βυθίζονται ολοένα και πιο βαθειά στην «προστασία» των ΗΠΑ, αιθεροβατώντας μέσα  σε μια νεφελώδη   ψευδαίσθηση πως όλα τα προβλήματα μας θα λυθούν εξαιτίας της  παροδικής εύνοιας τους, μετά την ρήξη των σχέσεων της Ουάσιγκτον με την Αγκυρα.Το πιο καθοριστικό ωστόσο για τον μετασχηματισμό της γεωπολιτικής στρατηγικής τους, ήταν η εμφάνιση της Ρωσίας στη Συρία , που χάλασε τα σχέδια της αυτοκρατορίας του χρήματος και του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου.

Η εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της ισλαμο-τζιχαντιστικής τρομοκρατίας  η οποία  στόχευε στην διάλυση της Συρίας και στον πολυτεμαχισμό της, τους εξώθησε να μεταβάλουν τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς  και να επανέλθουν με   παλαιότερα μεν  σχέδια αλλά τούτη τη φορά καμουφλαρισμένα με τον μανδύα του προστατευτισμού και του αμύντορα του διεθνούς δικαίου .

Την ίδια ώρα υπάρχει μια «μηχανή   εργολάβων» στα συστημικά μ.μ.ε. ντόπια και ξένα,  η οποία νυχθημερόν επιχειρεί να ξεπλύνει   όλα τα εγκλήματα που διέπραξαν σε Κύπρο και Ελλάδα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους. Πέραν αυτού υπάρχει και μια συνεχής ανακύκλωση των «ειδήσεων» για να φαίνεται η αντικειμενικότητα  των πηγών τους .

Σε αυτή λοιπόν την κολυμβύθρα του Σιλωάμ βαφτίζονται πλέον ως οι σωτήρες και μεσσίες μας.Οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω διατηρούν τις ίδιες επιθετικές διατεταγμένες.

Το γράψαμε , το  γράφουμε ξανά  και θα επιμένουμε να το γράφουμε, πως Κύπρος και Ελλάδα ειναι πολύτιμες για τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των κολοσσών του χρήματος. Δεν είναι τυχαία που όλες οι συμφορές τους τα τελευταία 90-60 χρόνια προήλθαν και προέρχονται  από τους Αμερικανοβρετανούς και τα αρπακτικά της αυτοκρατορίας του χρήματος.

Αλλωστε είναι γνωστές οι αναφορές  του «χασάπη» της Κύπρου  Χένρι Κίσσιγκερ, ότι « όποιος κατέχει το Γιβραλτάρ, την Κύπρο, τη Μάλτα, και  την Κρήτη  ελέγχει όλο τον πλανήτη…»

Από το σχέδιο Ανάν στα μνημόνια λεηλασίας

Το Σχέδιο Ανάν, το οποίο θα πρέπει να διδάσκεται στους φοιτητές των Πολιτικών Επιστημών και του Διεθνούς Δικαίου  ως πρότυπο διάλυσης κράτους  και μετατροπής του σε προτεκτοράτο, δεν πέτυχε παρά τις χρηματοδοτήσεις  εκατομμυρίων και επειδή ο λαός βρισκόταν σε πλήρη αφύπνηση.Ταυτόχρονα ο τότε επικεφαλής του κράτους, αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος παρά τα λάθη του  (να αποδεχθεί χρονοδιάγραμμα και επιδιαιτησία) στη Νέα Υόρκη, αντιστάθηκε  με όλες του τις δυνάμεις παρά τις αφόρητες πιέσεις του Αμερικανοβρετανικού παράγοντα , της ελίτ των Βρυξελλών αλλά και της ντόπιας πολιτικής ηγεσίας από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά.

Ετσι μετά την αποτυχία να επικρατήσει  το σχέδιο Ανάν εφαρμόζονται άλλοι σχεδιασμοί και μεθοδεύσεις με τις ίδιες ωστόσο στοχεύσεις.

Οι αντιστάσεις των Κυπρίων πρέπει να καμφθούν. Των εν Ελλάδι Ελλήνων το ίδιο. Για να γίνει αυτό κτυπούν τον πιο νευραλγικό και ζωτικής σημασίας τομέα.Την οικονομία. Οι κυπριακές τράπεζες εξαφανίζονται και ολιγάρχες του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού αναλαμβάνουν τα ηνία ως μέτοχοι.

Το παράνομο από κάθε άποψης  αντισυνταγματικό «χαρακίρι» στην κυπριακή οικονομία, επιβλήθηκε από ενα  εξωθεσμικό όργανο , το Eurogroupμε το κούρεμα των καταθέσεων το 2013.Η μεγαλύτερη ληστεία που έγινε στα χρονικά χώρας μέλους της Ε.Ε.

Ο λαός αντί να αντιδράσει όπως έγινε με το σχέδιο Ανάν, υπέκυψε και αναμένει πως κάποτε θα «δικαιωθεί», ενώ η πλύση εγκεφάλου που δέχεται με πρώτον  και χειρότερο στόχο να απωλέσει την μνημη του,  είναι άνευ προηγουμένου.

Ειναι γνωστή η μέθοδος της αυτοκρατορίας του χρήματος. Οι τράπεζες τους δεν μπορούν να χρεοκοπήσουν άρα χρεκοπούν τις χώρες και τις έχουν δέσμιες να κάνουν τα θελήματα τους εφόσον με τον οικονομικό έλεγχο τους παίρνουν  και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.

ΟΙ ΗΠΑ  δεν είναι την ευημερία και πρόοδο του Κυπριακού και Ελληνικού λαού που επιδιώκουν.

Είναι την καταστροφή και την υποδούλωση τους στα υποχθόνια σχέδια τους που είναι η πλήρης στρατικοποίηση , ο γεωστρατηγικός έλεγχος και η ληστρική λεηλασία του εθνικού πλούτου.Ταυτόχρονα με την φτωχοποίηση του λαού και την σταδιακή μετανάστευση του . Οι αυξημένες ροές μεταναστών προς την Κύπρο τον τελευταίο καιρό δεν είναι καθόλου τυχαίες.Αν ευθύνεται μια φορά η Τουρκία ευθύνονται άλλες τόσες οι ΗΠΑ και η ελίτ των  Βρυξελλών.

Οι υποτιθέμενοι εχθροί

Δυστυχώς δεν μένουν   ως εδώ. Σε μια προσπάθεια να εμφανιστούν ως υπερασπιστές των δικαίων των λαών, προβάλλουν  έναν υποτιθέμενο εχθρό (στην περίπτωση Κύπρου και Ελλάδας,  την Ρωσία) προκειμένου να καταστρέψουν τις διμερεις και διεθνείς τους σχέσεις και να παραμείνουν οι μόνοι κυρίαρχοι «προστάτες » στην περιοχή. Αυτό το «αμυντικό» τους άλλοθι δόλια και υποχθόνια καλλιεργείται στα συστημικά μ.μ.ε. τα οποία δεν ενημερώνουν πλέον τον λαό. Τον παραπληροφορούν.Και δεν στέκονται στις λεπτομέρειες  πώς και γιατί επιδιώχθηκε και μεθοδεύτηκε η απώλεια των κυριαρχικών δικαιωμάτων σε Κύπρο και Ελλάδα με την επιβολή εθνοκτόνων μνημονίων για να έχουν στο χέρι λαούς και ηγεσίες  για πολλές δεκαετίες. Βαρούν παλαμάκια στις επιθέσεις εναντίον του υποτιθέμενου εχθρού  ούτως ώστε να πεισθεί και ο πιο άπιστος πως έτσι έχουν τα πράγματα.

Τα παραμύθια του Κατρούγκαλου  και οι λεονταρισμοί Μίτσελ

Ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος ολοκληρώνοντας το ταξίδι και τις επαφές τους στην Ουάσιγκτον στις 13 Δεκεμβρίου  εκθείασε  τον περιβόητο Στρατηγικό Διάλογο μεταξυ ΗΠΑ –Ελλάδας. Δήλωνε περιχαρής και έμπλεος αγαλλίασης πως οι «ΗΠΑ αναγνωρίζουν πλέον την ηγεσία  της Ελλάδας και το περιφερειακό της όραμα».Μετά τις συναντήσεις που είχε με τους Πομπέο , Μπόλτον και Μίτσελ μίλησε για την «ευθυγράμμιση των συμφερόντων Ελλάδας-ΗΠΑ  στην περιοχή … στις κοινές αξίες που μοιράζονται», καθώς και στην αναγνώριση των σταθεροποιητικών προσπαθειών της Ελλάδας σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων καθώς και στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.» Αναφέρθηκε « στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία όπως υποστήριξε «είναι αμοιβαία επωφελής … καθώς και σε μια  σειρά περιφερειακών πολυμερών και τριμερών πρωτοβουλιών στη Μεσόγειο » που έχει αναλάβει δήθεν η Ελλάδα.Δεν ομολόγησε  βέβαια πως οι ΗΠΑ καθόρισαν την ατζέντα.

 

Αν κοιτάξουμε τις αναφορές για τον περιβόητο Στρατηγικό διάλογο εκείνο που βγαίνει αβίαστα ειναι σε ποιό ρόλο θα βρεθούν  Ελλάδα και Κύπρος.

Με υποκύψεις και επικύψεις οι πολιτικές ηγεσίες σε Ελλάδα και Κύπρο θα γίνουν  οι λούστροι του παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού πλούτου    και του «υπηρετικού » τους προσωπικού που δεν είναι άλλοι από τους Πομπέο, Μπόλτον,  Γουες Μίτσελ και άλλους.Γιατί και αυτοί μισθωτοί υπάλληλοι της «αυτοκρατορίας » είναι. Ο τελευταίος προκάλεσε αισθήματα αγαλλίασης στην Κύπρο με την συνέντευξη του στην εφ.«Κ» εμφανιζόμενος με οργίλο ύφος κατά της Τουρκίας όσον αφορά τις γεωτρήσεις της  EXXON MOBILκαι τα «κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

Δυστυχώς η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν είναι μόνο τη χώρα που χώνει βαθειά στους πλοκάμους του ΝΑΤΟ αλλά εξωθούν και την Κύπρο σε αυτό το μονοπάτι.

Και οι δικοί μας ασφαλώς δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό.Αντίθετα τρέχουν με τα χίλια προκειμένου να βρεθούμε όσο το δυνατό γρηγορότερα στις αγκάλες της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.Είτε με λύση του κυπριακού στα πλαίσια που μεθόδευει το ΝΑΤΟ και η αυτοκρατορία του χρήματος, είτε εν είδη  τριμερών συνεργασιών (Ελλάδα-ΗΠΑ, Κύπρος –Ισραήλ)  με στρατιωτικες περιπέτειες. Γιατί όταν θέλουν να σου στερήσουν κάθε κυριαρχικό δικαίωμα σε βάζουν να παίξεις και βρόμικους ρόλους,  όπως κάνουν με την Ελλάδα.Την βάζουν να κατασκοπεύει ρωσικά πλοία και με αεροπλανάκια να κρατά τσίλιες αν έφτασαν οι S-300στη Συρία.

 

Αν μας αγαπούν όσο λένε οι ΗΠΑ

Αν οι ΗΠΑ η οποία έχει τον έλεγχο στο ΔΝΤ και καθορίζουν με βέτο τα διεθνή οικονομικά δρώμενα μαζι με τους διεθνείς δανειστές  του χρήματος, αγαπούσαν τόσο πολύ την Ελλάδα όσο ισχυρίζονται γιατί δεν την έσωσαν από τα μνημόνια και την φτώχεια;  Αντίθετα απο  το 2010 με αποκορύφωμα το 2015, παίκτηκε ένα βρόμικο και υποχθόνιο παρασκήνιο για να σύρουν την χώρα στην   οικονομική ένδεια και τους νέους της στη μετανάστευση.  Οπως εγινε και με την Κύπρο δύο χρόνια νωρίτερα.

Να υπενθυμίσουμε εξάλλου τις εκκλήσεις του τότε ρώσου ηγέτη Μπ.Γέλτσιν προς τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον (όπως διέρρευσαν στα WIKILEAKS)  να μεσολαβήσει μέσω του ΔΝΤ για νέα δάνεια και τις υποσχέσεις του τελευταίου πως θα το διευθετήσει. Αρα και η Ελλάδα και η Κύπρος θα μπορούσαν να σωθούν αν  η αυτοκρατορία του χρήματος και κατ’ επέκταση τα γεράκια της Ουάσιγκτον είναι ειλικρινείς σήμερα με τις προθέσεις τους .

Τα πήγαινε –έλα της Λουτ και οι «όροι αναφοράς»

Η κα Τζέιν Χολ Λουτ δεν είναι μια απλή και ανεξάρτητη εκπρόσωπος των Ην.Εθνών.Διετέλεσε βοηθός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ από το 2009-2013. Ο σύζυγος της Ντάγκλας Λουτ διετέλεσε ως μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ από το 2013 μέχρι το 2017.Διετέλεσε επίσης στρατιωτικός σύμβουλος των προέδρων Μπους και Ομπάμα σε θέματα Ιράκ και Αφγανιστάν και αφυπηρέτησε ως υποστράτηγος. Τιμήθηκε με αρκετά παράσημα για τις υπηρεσίες του.

Μάλιστα οι Νιου Γιορκ Τάιμς τον αποκαλούσαν ως «πολεμικό τσάρο».

Οσο λοιπόν και να θέλει να εμφανίζεται ανεξάρτητη δεν μπορεί.Τα βαρίδια του παρελθόντος δεν  αφήνουν  την κα Λουτ όσο και αν λένε εδώ στην Κύπρο πως «παίρνει οδηγίες από τον Γκουτέρες».

Από την άλλη και ο κ. Γκουτέρες όταν εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών και την χαρακτηρίζει ως πρότυπο για την ειρήνευση και επίλυση άλλων τοπικών και περιφερειακών κρίσεων, δεν μένει παρά να παραμείνουμε υποψιασμένοι για τις προθέσεις όλων των εμπλεκομένων στο κυπριακό περιλαμβανομένου και του επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού.

Θα αναμένουμε λοιπόν ποίοι θα είναι οι περιβόητοι όροι αναφοράς και οι νέες ιδέες τους. Μέχρι τότε ο λαός επιβάλλεται να βρίσκεται σε επιφυλακή και με τη στάση του να παρακαλούμε  να αφυπνήσει και τους ηγέτες μας.