Ο αμερικανικός στρατός απομακρύνεται από τη Συρία, ανακοίνωσε ο Τραμπ

Ο  Ντόναλντ Τραμπ  ανακοινώνει μέσω Twitter ότι οι τρομοκράτες του ISIS έχουν ηττηθεί.

Τα στρατεύματα τους από τη Συρία ξεκινούν να αποσύρουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που εκτιμούν πως αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες 60 με 100 ημέρες.1672171

Στην επόμενη φάση της εκστρατείας τους κατά του ISIS στη Συρία, προχωρούν οι ΗΠΑ, αποσύροντας σταδιακά τα στρατεύματά τους, ωστόσο, θα συνεχίσουν να μάχονται με τους συμμάχους τους κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Έχουμε αρχίσει να αποσύρουμε τα στρατεύματα των ΗΠΑ καθώς μεταβαίνουμε στην επόμενη φάση αυτής της εκστρατείας», ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας είναι έτοιμοι να αναλάβουν εκ νέου δράση σε όλα τα επίπεδα για να υπερασπιστούν τα αμερικανικά συμφέροντα αν κριθεί απαραίτητο και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να αποτρέψουμε την ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατική επέκταση, τη χρηματοδότηση, την υποστήριξη και κάθε μέσο παραβίασης των συνόρων μας», ανέφερε.

Νωρίτερα, άνθρωποι που γνωρίζουν το ζήτημα δήλωσαν στην Wall Street Journal ότι αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να συζητούν τα σχέδιά τους για άμεση απομάκρυνση όλων των δυνάμεών τους από την βορειοανατολική Συρία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ   ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι τρομοκράτες του ISIS έχουν ηττηθεί, προσθέτοντας ότι αυτός ήταν ο μόνος λόγος που οι ΗΠΑ βρίσκονταν στην χώρα της Μέσης Ανατολής υπό την προεδρία του.​Το σχόλιο έρχεται μετά από δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας Ρομπ Μάννινγκ την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν τη δημιουργία παρατηρητηρίων στην βορειοανατολική Συρία και θα συντονίσει με την Τουρκία τις προσπάθειες για την ασφάλεια των συνόρων στην περιοχή.

Η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ και η πλειοψηφία των συμμάχων που ανήκουν στις κουρδικές συριακές δυνάμεις (SDF) έχουν επεκτείνει την εκστρατεία τους κατά όσων τρομοκρατών του ISIS παραμένουν σε αρκετές πόλεις ανατολικά του Ευφράτη.

Η συριακή κυβέρνηση έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη συμμαχία για τη χρήση φωσφόρου σε βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή και για την πρόκληση αρκετών ανθρώπινων απωλειών σε οικιστικές περιοχές. Η συμμαχία έχει επιβεβαιώσει ότι διεξήγαγε μεγάλο αριθμό αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης Χατζίν, αλλά αρνείται ότι οι επιδρομές προκαλούν μαζικές απώλειες πολιτών και αρνείται ότι έχει χρησιμοποιήσει απαγορευμένο λευκό φώσφορο.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, το Sputnik έχει αναφέρει τον θάνατο σχεδόν 200 πολιτών από χτυπήματα της συμμαχίας στην Χατζίν και την αλ Σάαφα.