Αλληλεγγύη:«Ναι στον East Med, όχι στον αγωγό μέσω Τουρκίας

 

Η Αλληλεγγύη με ανακοίνωση της τονίζει ότι  στηρίζει πλήρως τη δημιουργία του αγωγού East Med για τη διοχέτευση του φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ε.Ε.Unknown-3
Ως εναλλακτική -και πλέον συμφέρουσα οικονομική λύση- προτείνει την δημιουργία τερματικού υγροποίησης στο Βασιλικό και την μετατροπή του φυσικού αερίου σε ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα διοχετεύεται στην ΕΕ μέσω του αγωγού ηλεκτρικής ενέργειας που διασυνδέει Ε.Ε. μέσω Κύπρου με το  Ισραήλ. Ήδη η Ε.Ε. επενδύει τεράστια κονδύλια για να συνδέσει με ηλεκτρικό καλώδιο την Ελλάδα με την Κύπρο και τον  Ισραήλ.
«Εκείνο που αποκλείουμε εμείς-σημειώνει – είναι την δημιουργία αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας.
Κάτι που δεν κάνει ούτε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ούτε οι υπουργοί του, ούτε ο ΔΗΣΥ, ούτε το ΑΚΕΛ, ούτε οι θιασώτες της οποιασδήποτε λύσης.
Γιατί άραγε;»

To EΛAM
Επίσης το ΕΛΑΜ  αναφέρει ότι «κάθε ενέργεια που γίνεται με στόχο την υλοποίηση του αγωγού East Med, ο οποίος θα ενώνει ενεργειακά την Κύπρο με την Ελλάδα, είναι προς την ορθή κατεύθυνση και την επικροτούμε.»

Περαιτέρω αναφέρει ότι «το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στηρίζει την χάραξη Ενιαίου Ενεργειακού Δόγματος με την Ελλάδα, αλλά και την κατασκευή του αγωγού East Med, καθώς μεταξύ άλλων, θα αλλάζει το ισοζύγιο δυνάμεων στην περιοχή, θα μας θωρακίζει απέναντι στην τουρκική απειλή και θα μας ενισχύει γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά.»