Το ΔΗΚΟ καταγγέλλει την πλήρη ταύτιση κυβέρνησης – τραπεζών

 

Να αλλάξουν προς το συμφέρον των δανειοληπτών οι οδηγίες για τα μη-εξυπηρετούμενα
ΤΟ ΔΗΚΟ με σημερινή ανακοίνωση του καταγγέλλει ότι η Κυβέρνηση επιλέγει για ακόμα μια φορά την πλήρη ταύτιση της με τις τράπεζες.Οπως ναφέρει «με πολιτικούς διορισμούς, ελέγχει την Ελληνική τράπεζα.
Με τις γνωστές αδιαφανείς διαδικασίες, που αφορούσαν την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ελέγχει την Τράπεζα Κύπρου.Με πολιτικούς διορισμούς, ελέγχει πλήρως και το Συνεργατισμό.»Τράπεζα_Κύπρου4

Η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ ελέγχουν πλέον όλες τις μεγάλες τράπεζες της Κύπρου.
Ελέγχουν και αποφασίζουν, ποιοι θα αναδιαρθρωθούν και ποιοι θα εκποιηθούν.
Ποιοι θα βοηθηθούν και ποιοι θα κυνηγηθούν.
Ελέγχουν και αποφασίζουν ποιοι θα προστατευτούν και ποιοι θα μείνουν άστεγοικαταγγέλλει το ΣΗΚΟ και σημειώνει:«Αλλά φαίνεται πως αυτό δεν είναι αρκετό.Με τη βοήθεια της Κεντρικής Τράπεζας, τώρα άλλαξαν τις οδηγίες για τις αναδιαρθρώσεις, με τρόπο που ευνοεί τις τράπεζες και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τους δανειζόμενους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί την Κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα να πάψουν να εκπροσωπούν μονόπλευρα και μονομερώς τα συμφέροντα των τραπεζών.
Τους καλούμε να πάψουν να απειλούν και να εκβιάζουν για τις εκποιήσεις και να μας εξηγήσουν πως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το υψηλότερο ποσοστό μη-εξυπηρετούμενων δανείων στην παγκόσμια ιστορία των τραπεζών.
Απαιτούμε για ακόμη μια φορά, να αλλάξουν οι οδηγίες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά προς το συμφέρον των δανειζομένων και όχι προς το συμφέρον των τραπεζών.»