Mυστήριος θάνατος 61χρονης Βρετανίδας στην Εμπα

 

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η Αστυνομία Πάφου για το θάνατο της 61χρονης Ελίζαμπεθ Γουέι Νορίν, μόνιμου κατοίκου Κύπρου εδώ και έξι χρόνια, ενώ τα ακριβή αίτια τουeklhsia-empas θανάτου της αναμένεται να διακριβωθούν μετά την νενονισμένη νεκροτομή που θα διενεργήσουν επί της σορούς της οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νίκος Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα.

Την 61χρονη εντόπισε ο 63χρονος σύντροφος της αναίσθητη στο κρεβάτι της στην οικία της στην Έμπα της Επαρχίας Πάφου.

Ακολούθως, ειδοποίησε γείτονα προκειμένου να ενημερώσει την Αστυνομία. Η γυναίκα έφερε μώλωπες στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου και υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου Νίκο Τσαπή, η 61χρονη εντοπίστηκε αναίσθητη στην οικία της.

Στη σκηνή, είπε, έσπευσαν μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, ενώ αφού  έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Η σκηνή αποκλείστηκε.

Γύρω στις 17:30 κατέφθασαν στη σκηνή οι τρεις ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νίκος Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα για τη διενέργεια της αυτοψίας.

Ο κ. Τσαπής ανέφερε πως το θύμα βρισκόταν τα τελευταία έξι χρόνια στην Πάφο και διέμενε στην Έμπα μαζί με τον 63χρονο ομοεθνή της.

Οι έρευνες των μελών του ΤΑΕ Πάφου ξεκίνησαν αμέσως τόσο με την λήψη καταθέσεων από τον σύντροφο της 61χρονης που μεταφέρθηκε στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου, από γείτονες του ζεύγους, αλλά και με τη συλλογή τεκμηρίων.

Στη σκηνή κατέφθασαν και μέλη της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Ο κ. Τσαπής ανέφερε πως “η 61χρονη προκαταρκτικά φέρει κάποια εμφανή σημάδια στο πρόσωπο”, ενώ σημείωσε θα ακολουθήσουν οι περαιτέρω εξετάσεις από τους ιατροδικαστές.

O 63χρονος σύντροφος της Βρετανίδας ανακρινόμενος ανέφερε πως οι μώλωπες στο πρόσωπο της 61χρονης οφείλονται από πτώση της στο έδαφος τις προηγούμενες ημέρες.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου ανέφερε πως η Αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα από τη μέχρι στιγμής μαρτυρία που έχει ενώπιον της.

Ωστόσο, οι ιατροδικαστές μετά τη διενέργεια της αυτοψίας ανέφεραν πως τα ακριβή αίτια του θανάτου της Βρετανίδας θα διαπιστωθούν μετά τη διενέργεια της νεκροτομής απόψε.

Γείτονες του ζεύγους ανέφεραν πως τόσο η 61χρονη όσο και ο σύντροφος της ήταν φιλήσυχοι άνθρωποι.