Το Αλβανικό καθεστώς κήρυξε την ευρωβουλευτή Ελ. Θεοχάρους ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο»

Το Αλβανικό καθεστώς κήρυξε ως ανεπιθύμητη (persona non grata )την ευρωβουλευτή και προεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχαρους.cache_728x3000_Analog_medium_608868_34622_10112018Ως  ανεπιθύμητα πρόσωπα στο έδαφος της Αλβανίας κηρύχθηκαν και άλλα  52 άτομα τα οποία μετέβησαν στην κηδεια του δολοφονηθεντα από Αλβανούς αστυνομικούς Κωνσταντίνου Κατσίφα.  Το Αλβανικό ΥΠΕΞ  κατηγόρησε την Ελένη Θεοχάρους για επαναλαμβανόμενες εξτρεμιστικές ενέργειες καθώς επίσης και για παραβίαση της συνταγματικής τάξης στην περιοχή.

Δηλώσεις Θεοχάρους

«Είναι τίτλος τιμής για μένα να με βάζει στο στόχαστρο του ένα διεφθαρμένο δικτατορικό καθεστώς σαν αυτό του Έντι Ράμα στην Αλβανία», ήταν η άμεση απάντηση της προέδρου  της Αλληλεγγύης και ευρωβουλευτή, Ελένη Θεοχάρους, μετά τη γνωστοποίηση ότι η ίδια έχει κηρυχθεί persona non grata στην Αλβανία, εξαιτίας της μακροχρόνιας εμπλοκής της στον αγώνα των Βορειοηπειρωτών να κατοχυρώσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Για να προσθέσει: «Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίσταση μου, ούτε την βούληση μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Θεοχάρους είχε μεταβεί στη Βόρεια Ήπειρο αμέσως μετά τη δολοφονία του  Κωνσταντίνου Κατσίφα και επισκέφθηκε τη χαροκαμένη μητέρα του 35χρονου και περιέγραψε τα όσα σοκαριστικά είδε στη περιοχή αλλά και τις “σκηνές αρχαίας τραγωδίας” που διαδραματίστηκαν στο σπίτι του δολοφονηθέντος, κίνηση που  ενόχλησε την Αλβανία.Επίσης παρευρέθηκε στην κηδεία του αδικοχαμένου νεαρού μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες από την Ελλάδα.

 

Η Ελ.Θεοχάρους η οποία είναι σκιώδης εισηγήτρια των ενταξιακών της Αλβανίας στην Ε.Ε., θα μιλήσει για τη δολοφονία Κατσίφα ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα.