Εφυγε από τη ζωή ο Σάββας Φιλίππου, ιστορικό στέλεχος του Κιν.Οικολόγων

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με βαθιά θλίψη ανακοίνωσε σήμερα ότι το ιδρυτικό στέλεχος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Σάββας Φιλίππου, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.imagew-3.aspx

Από το 1989 ήταν μέλος της Οικολογικής Κίνησης Κύπρου και ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος Οικολόγων. Με την είσοδο του Κινήματος για πρώτη φορά στην Βουλή το 2001, ανέλαβε τη θέση του  Γενικού  Συντονιστή του Κινήματος έως το 2002. Από τότε εκλεγόταν ανελλιπώς μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ενώ είχε υπηρετήσει το Κίνημα σχεδόν από όλα τα σημαντικά πόστα. Ο Σάββας Φιλίππου διετέλεσε τα τελευταία χρόνια Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος.

Ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, μετά την ολοκλήρωση πρόσφατα της θητείας του ως Αναπληρωτής Πρόεδρος και ενώ αντιμετώπιζε ήδη σοβαρά προβλήματα υγείας, προσέφερε πάντα τις πολύτιμες υπηρεσίες του καταθέτοντας σοβαρές και τεκμηριωμένες απόψεις, βασισμένες στις πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες του, ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και Εκτελεστικής Γραμματείας, απο την θέση του υπευθύνου οικονομικών θεμάτων.

Ο εκλιπών είχε πλούσια κοινωνική δράση και ήταν δραστήριο μέλος πολλών Φιλανθρωπικών και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

Υπήρξε Πρόεδρος της Κυπριακής Ομάδας Διάσωσης και του Συνδέσμου Πρόωρων Αφυπηρετησάντων Υπαλλήλων Τράπεζας Κύπρου, Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Αστέρας Στροβόλου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του προσφυγικού Σωματείου Πενταδάκτυλος Κερύνειας. Επίσης διετέλεσε μέλος πολλών άλλων συνδέσμων και κοινωφελών οργανώσεων.

Στην σύζυγο Γκιλμέτ και στα παιδιά του Λουΐζα και Στέλιο και σε όλη την οικογένεια εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο προσωπικό του ογκολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και του Συνδέσμου Ασθενών και Φίλων Καρκινοπαθών ΕΛΑΖΩ για την φροντίδα που έχουν προσφέρει με ζήλο, επαγγελματισμό και ανθρωπιά.

Η κηδεία θα τελεστεί την Τετάρτη στη 1:00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει αναβάλει όλες τις δημόσιες δραστηριότητες του μέχρι και την Τετάρτη 7/11 ως ένδειξη πένθους και τιμής στον εκλιπόντα φίλο και συναγωνιστή μας Σάββα Φιλίππου. Την Τετάρτη 7/11 τα γραφεία του Κινήματος θα είναι κλειστά μετά τις 12.00 το μεσημέρι.

Η οικογένεια του εκλιπόντος δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια, ωστόσο στην κηδεία θα υπάρχει βιβλίο συλλυπητηρίων.

Εισφορές θα γίνονται στον Σύνδεσμο Ασθενών και Φίλων Καρκινοπαθών ΕΛΑΖΩ και στον σύνδεσμο «Ένα όνειρο μια ευχή».