Εφυγε η ηρωομάνα Αγαθονίκη Παπαλαζάρου

Έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη σε ηλικία 81 ετών η ηρωομάνα Αγαθονίκη Παπαλαζάρου.

Η αείμνηση Αγαθονικη  έχασε δύο από τους γιους της τον Κυριάκο και το Σωτήρη το 1974.Ο Κυριάκος δολοφονήθηκε από στελέχη της ΕΟΚΑ Β’ μέσα στην Μητρόπολη Πάφου πριν το πραξικόπημα και ο Σωτήρης -φοιτητής ιατρικής στη διάρκεια της Τούρκικης εισβολής.larnaka-1-1

Η κηδεία της θα τελεστεί αύριο Παρασκευή στις 14:00 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στα Νέα Χολέτρια και θα ταφεί στο παλιό κοιμητήριο των Χολετριών, στον τάφο των παιδιών της, ηρώων Κυριάκου και Σωτήρη. Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια στην εκκλησία από τις 13:00 μέχρι τις 14:00.

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τη βαθειά λύπη του για τον θάνατο της πρεσβυτέρας Αγαθονίκης Παπαλαζάρου, μητέρας δύο ηρώων προάσπισης της Δημοκρατίας και εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά της.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι “η πολιτεία, ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της προσφοράς της οικογένειας του ιερέα Παπαλαζάρου στους αγώνες για προάσπιση της Δημοκρατίας, αποφάσισε όπως η κηδεία της εκλιπούσας τελεστεί δημοσία δαπάνη”.

Συλλυπητήρια και από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.