Γιακόβ Kεντμί: «Η Ρωσία διαθέτει ένα ευρύ φάσμα όπλων που θα καταστρέψουν τον εχθρό πριν οι πυραύλοι του φτάσουν στο έδαφος της…»

Ποτέ ενα λιοντάρι δεν έχασε τον ύπνο του για τις σκέψεις των προβάτων

 

Του Πέτρου Μ. Πέτρου

Ο Γιακόβ Κεντμί, Ισραηλινός κρατικός λειτουργός, που από το 1992 μέχρι το 1999 ηγείτο των μυστικών υπηρεσιών του Γραφείου αρμόδιου για τις σχέσεις «Νατίβ» του Ισραηλινού Κράτους, ενός οργανισμού που συστάθηκε το 1951 για τις σχέσεις των εβραίων της Σοβιετικής Ένωσης image.ashxμε τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, για συντονισμό του αγώνα για τα δικαιώματά τους, για τον επαναπατρισμό και την οργάνωση της επιστροφής τους στο Ισραήλ, όταν μιλά πολλοί τον παρακολουθούν με προσοχή και ιδιαίτερα όταν μιλά για στρατιωτικά θέματα.

Πολλοί λοιπόν  στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και αναλυτές εικάζουν ότι η μονομερής «φυγή» – αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συνθήκη του 1987 για περιορισμό των πυρηνικών όπλων, στοχεύει την έναρξη μιας νέας κούρσας εξοπλισμών, με την ελπίδα ότι η ρωσική οικονομία δεν θα αντέξει σε αυτήν και θα υποκύψει τελικά στις πιέσεις που ασκεί η κλίκα ΗΠΑ και ΕΕ σε βάρος της.

Είναι μια καλή σκέψη για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, να οδηγήσουν την Ρωσία σε ένα γήπεδο που οι ίδιοι έχουν προεπιλέξει και υπό το φως της αποτυχίας τους σε όσα μέτρα και κυρώσεις, καμπάνιες ΜΜΕ και τόσα άλλα που  μετήλθαν εναντίον της, χωρίς το επιθυμητό για εκείνους αποτέλεσμα. Το ερώτημα ασφαλώς δεν είναι αν θα μπει η Ρωσία σε αυτή τη νέα κούρσα, αλλά εάν «το καλό το παλικάρι ξέρει κι ΄ άλλο μονοπάτι» και φαίνεται ότι μάλλον ξέρει!Unknown-2

Ήδη, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Γιακόβ Κεντμί, προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα απρόβλεπτο πλήγμα από τη Ρωσία ως απάντηση, στην έναρξη ενός νέου αγώνα εξοπλισμών. Κατά τη γνώμη του, το σχέδιο της Ουάσιγκτον δεν θα λειτουργήσει και η ρωσική οικονομία θα αντέξει την επίθεση ενός γεωπολιτικού αντιπάλου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρατήρησε, στοιχηματίζουν ότι η νέα κούρσα εξοπλισμών θα γονατίσει την ρωσική οικονομία. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον, είπε,  πρέπει να προετοιμαστεί για το γεγονός ότι η Μόσχα θα βγει νικητής από αυτή την αντιπαράθεση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε,  είχαν την ψευδαίσθηση ότι η ρωσική οικονομία δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί με τις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, επεσήμανε, της Ουάσιγκτον της λείπει ένα βασικό κομμάτι σε αυτό το θέμα. Κατά την άποψή μου, υπογράμμισε,  το αμερικανικό σχέδιο για μια κούρσα εξοπλισμών θα λάβει μια “ασύμμετρη απάντηση” από τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι ο γεωπολιτικός αντίπαλος θα παίξει το παιχνίδι τους, αλλά οι Ρώσοι θα χτυπήσουν με ένα απροσδόκητο πλήγμα.Unknown-1

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “PolitPazl” σχετικά με την πιθανή απάντηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην επίθεση του επιτιθέμενου, ο Γιακόβ ανέφερε ότι  «η χώρα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα όπλων που χρειάζονται για να καταστρέψουν τον εχθρό πριν οι πυραύλοι του φτάσουν στο ρωσικό έδαφος …»

Και προτού καλά καλά συρθούν αυτές οι γραμμές, μια νέα είδηση καταφθάνει: Η Ρωσία εμφάνισε και εγκατέστησε ένα νέο και άκρως απόρρητο σύστημα Ραδιοηλεκτρονικού Πολέμου(ΣΑΜΑΡΚΑΝΤ) σε τρείς εκδόσεις «Самарканд-У», «СамаркандСУ-ПРД-К2», «СамаркандПУ-ПРД-Д», συστήματα τα οποία έχουν την δυνατότητα να «τυφλώσουν» και να «κουφάνουν» πλοία και αεροπλάνα και στρατό ξηράς η δε εγκατάστασή τους πάνω στα γιγαντιαία ΙΛ-76 και στα Τουπόλεφ-214 τα καθιστά ικανά να αποσυντονίζουν και να θέτουν εκτός λειτουργίας στρατιωτικούς δορυφόρους.

Θα μπορούσε να πει κανείς, έστω και καθ υπερβολήν ότι ποτέ ένα λιοντάρι, όπως έγινε σήμερα η Ρωσία επί Πούτιν, δεν χάνει τον ύπνο της για τις σκέψεις των προβάτων ή και ότι ποτέ ένας αετός δεν κυνηγά μύγες, μια εξ όσων φαίνεται   ο Πούτιν και η Ρωσία ξέρουν πάντα να εκπλήττουν!