Αρχισαν οι εργασίες της διάσκεψης για την Συρία στην Κωνσταντινούπολη

Οι εργασίες της τετραμερούς διάσκεψης για την Συρία, με την συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας, άρχισαν στην Κωνσταντινούπολη.imagew-1.aspx
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει ένας ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.
Οι συνομιλίες των δύο ηγετών έγιναν πριν από την έναρξη της διάσκεψης για την Συρία.
Πριν από την συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ, ο πρόεδρος Πούτιν συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Εξάλλου, οι υπουργοί των Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ρωσίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησαν την ανάπτυξη ενός πλαισίου καταπολέμησης της τρομοκρατίας, αλλά και τον πολιτικό συντονισμό των πρωτοβουλιών για την Συρία.
Παράλληλα, οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν την υλοποίηση της συμφωνίας οργάνωσης ουδέτερης ζώνης στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών, το οποίο και επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έγραψε σήμερα στο Twitter, ότι η σταθερότητα στην Συρία αποτελεί το κύριο θέμα της ιστορικής τετραμερούς διάσκεψης που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Μακρόν ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ότι προσγειώθηκε στην Τουρκία για συνομιλίες με θέμα την Συρία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την καγκελάριο της Γερμανίας κγγελα Μέρκελ.
“Η σταθερότητα στην Συρία θα αποτρέψει μία νέα ανθρωπιστική καταστροφή και βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης με τον πρόεδρο Ερντογάν, τον πρόεδρο Πούτιν, και την καγκελάριο Μέρκελ,” έγραψε ο ίδιος στο Twitter.