Ελλάδα: Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραχωρούνται σε Ισραήλ και HΠΑ!

Στην υπηρεσία της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έχει παραχωρηθεί η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής.000-400x270

Σύμφωνα με το ιστολόγιο Iskra.gr, «Στο πλαίσιο προγράμματος συνεκπαίδευσης με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία,  έντεκα ισραηλινά μαχητικά F-16 προσγειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στη βάση της 110 Πτέρυγας Μάχης, συνοδευόμενα και από ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος, “Gulfstream G550”.

Η συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων αφορά σε όλη τη χώρα καθώς τα μαχητικά των δύο χωρών θα επιχειρούν σε συνεργασία με όλες τις Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας. Η παρουσία των Ισραηλινών θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.

Είναι η δεύτερη φορά που ισραηλινά μαχητικά προσγειώνονται στη Λάρισα, μετά το 2012, όταν η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε το Πεδίο Βολής Κρανέας στην Ελασσόνα, για εξάσκηση στον “βομβαρδισμό πεδίου”.

Η παρουσία ισραηλινών μαχητικών στον ελλαδικό χώρο, ως συνέπεια της τυχοδιωκτικής εξωτερικής πολιτικής που ακολουθείται σταθερά επί χρόνια, είναι προφανές πως θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του Ελληνικού λαού , ενώ, συνάμα, συνδέεται άμεσα με τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζουμε ότι από τον περασμένο Μάρτιο στην αεροπορική βάση της Λάρισας σταθμεύουν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (MQ-9 Reaper) που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ έχει προκριθεί και ως βάση για τη φιλοξενία Μοίρας αμερικανικών μαχητικών.

Από το ιστολόγιο Iskra.gr