Ν.Κοτζιάς: «Ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι…»

 

«Ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι, ούτε αντέχω τις ατζέντες που χτυπούν και υπονομεύουν την εξωτερική πολιτική και τη Δημοκρατία», σημείωσε ο τέως2532160 υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, στην ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου στην Κρήτη, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στην υπόθεση των μυστικών κονδυλίων.

«Η Δημοκρατία, η μάχη για το μέλλον της νεολαίας μας, ο πατριωτισμός απαιτούν υπευθυνότητα και σοβαρότητα», επεσήμανε μεταξύ άλλων, τονίζοντας την ανάγκη για τη δημιουργία ενός μεγάλου κινήματος «ενάντια στον εκφυλισμό που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ενάντια σε αυτούς που απειλούν και εκβιάζουν».

«Είχα τις διαφωνίες μου με την κυβέρνηση και τις έχω. Τι πρέπει να κάνει κάποιος που έχει διαφωνίες; Παραιτείται. Από μικρό παιδί άκουγα ”ουδείς παραιτείται, είναι όλοι στην καρέκλα”. Τώρα παραιτήθηκα εγώ και είμαι υβριζόμενος», παρατήρησε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Η αθωότητα είναι μεγάλη ενοχή, η εντιμότητα είναι προς ύβρη».  Ο ίδιος, άλλωστε, έκανε λόγο για ύβρεις και επιθέσεις στη δημόσια ζωή του τόπου που σκοπό έχουν «να φοβηθεί όποιος έχει το θάρρος να λέει τη γνώμη του, να φοβηθεί και να κλείσει το στόμα του». «Το δικό μου στόμα δεν κλείνει», διεμήνυσε. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι απειλές ζωής, οι σφαίρες και οι σακούλες με αίματα δεν είναι δημοκρατία.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι έφτασε η ώρα για άλλες συμμαχίες, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας.