Σαλβίνι για Γιούνκερ:«Μιλώ μόνο με άτομα που δεν πίνουν…»

«Στην Ιταλία, κανείς δεν πιστεύει τις απειλές του Γιούνκερ, ο οποίος παραλληλίζει τη χώρα μας με την Ελλάδα», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι. «Πριν ανοίξει το στόμα του, θα έπρεπε να πίνει δυο ποτήρια νερό», είπε.

Με άμεσο υπαινιγμό για τη σχέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με το αλκοόλ, απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, στις προειδοποιήσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τη Ρώμη να μην δρομολογήσει τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2019.918264

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού «La 7» και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σαλβίνι που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των επικρίσεων για τη σκληρή στάση που τηρεί στο μεταναστευτικό, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μιλώ μόνον με άτομα που δεν πίνουν». «Στην Ιταλία, κανείς δεν πιστεύει τις απειλές του Γιούνκερ, ο οποίος παραλληλίζει τη χώρα μας με την Ελλάδα», σημείωσε ακόμη.

Ο Γιούνκερ, προειδοποιώντας την Ιταλία ότι δεν πρέπει να προχωρήσει με τους χαλαρούς δημοσιονομικούς στόχους που έχει προτείνει η ιταλική κυβέρνηση — παρά τις πιέσεις της Κομισιόν για μείωση των δαπανών — είχε αναφέρει: «Η Ιταλία απομακρύνεται από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε συμφωνήσει από κοινού σε επίπεδο ΕΕ». Και συμπλήρωσε: «Δεν θα ευχόμουν, αφού πραγματικά μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την ελληνική κρίση, να καταλήξουμε στην ίδια κρίση στην Ιταλία».

«Συγκρίνοντας την Ιταλία με την Ελλάδα, ο Γιούνκερ εκτοξεύει το σπρεντ. Αυτή του τη δήλωση μπορούσε να την αποφύγει. Πριν να ανοίξει το στόμα του, θα έπρεπε να πίνει δυο ποτήρια νερό και να σταματήσει να προχωρεί σε ανύπαρκτες απειλές. Διαφορετικά, θα του ζητήσουμε αποζημίωση», είπε ο Σαλβίνι.

Ο Γιούνκερ, προσφάτως, είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ, με την παρουσία του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου εμφανίστηκε να τρεκλίζει, να δυσκολεύεται να περπατήσει και να χάνει την ισορροπία του. Η Κομισιόν είχε σπεύσει να απαντήσει στις εικασίες περί αλκοολισμού, εξηγώντας ότι ο Γιούνκερ υπέφερε από ισχιαλγίες και κράμπες.

ΠΗΓΗ: ΣΠΟΥΤΝΙΚ