Στην κυκλοφορία η γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με την ηπειρωτική Ρωσία

 

1043886

Η μήκους 19 χιλιομέτρων γέφυρα που συνδέει την χερσόνησο της Κριμαίας με την ηπειρωτική Ρωσία, αποκαλύφθηκε τον Μάιο και αποτελεί την πιο μακριά γέφυρα της Ευρώπης.

Τα πρώτα φορτηγά, φορτωμένα με γάλα, προϊόντα κρέατος και υλικά δόμησης, έφτασαν στην Κριμαία μέσω της ολοκαίνουριας γέφυρα Kerch Strait, όπως ανέφερε το κέντρο ενημέρωσης της Γέφυρας.

Τα μεσάνυχτα, οι αρχές ήραν τους περιορισμούς για φορτηγά από τον νέο τομέα του αυτοκινητόδρομου Α-290 κατά μήκος της γέφυρας της Κριμαίας που είχαν ισχύσει κατά την περίοδο αιχμής των καλοκαιρινών διακοπών.

Κατά τις τελευταίες οχτώ ώρες, περισσότερα από 700 φορτηγά πέρασαν τη γέφυρα.

«Μεταξύ των πρώτων που πέρασαν από την ηπειρωτική χώρα στη χερσόνησο ήταν φορτηγά — ψυγεία με γάλα και προϊόντα κρέατος, όπως επίσης και φορτία με οικοδομικά υλικά. Αυτοκίνητα με προϊόντα για επιχειρήσεις που παρασκευάζουν κρασί στην Κριμαία έκαναν το δρομολόγια αντίστροφα» αναφέρεται.

Τον Μάιο, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετείχε στην επίσημη τελετή εγκαινίων της γέφυρας της Κριμαίας, που κατασκευάστηκε για να διευκολύνει τις μεταφορές μεταξύ της χερσονήσου και της ηπειρωτικής Ρωσίας, καθώς μέχρι τότε υπήρχε μόνο ακτοπλοϊκή σύνδεση. Η κατασκευή της μήκους 19χλμ. Γέφυρας ολοκληρώθηκε έξι μήνες νωρίτερα, με την παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού τμήματος, ενώ η σιδηροδρομική σύνδεση θα ξεκινήσει το 2019.