Ελλάδα:Αναμένεται να κτυπήσει τις επόμενες ώρες ο κυκλώνας «Ζορμπά»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα για δεύτερη μέρα ενώ οι μετεωρολόγοι βρίσκονται εν αναμονή του κυκλώνα «Ζορμπά», που αναμένεται να αναπτυχθεί τις επόμενες ώρες σε διάφορες περιοχές της χώρας.imagew

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που έγινε χθες, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλης και ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θοδωρής Κολυδάς, έδωσαν τα ακριβή στοιχεία για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων ενώ προχώρησαν και σε ενημέρωση του κοινού για το τι πρέπει να κάνει και τι να αποφύγει κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις το επόμενο 48ωρο θα πνέουν άνεμοι έντασης 9-10 μποφόρ, βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη νότια Πελοπόννησο, Κρήτη και δυτικές Κυκλάδες, ενώ το Σάββατο θα επηρεάσουν και τη νότια και ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, από το Σάββατο το χαμηλό βαρομετρικό θα αρχίσει να κινείται προς την Ελλάδα γεγονός που θα προκαλέσει ένταση των βροχοπτώσεων ενώ τα εντονότερα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως την περιοχή της Πελοποννήσου, τη νότιο και ανατολική Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη.

Ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου σημείωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα παρακολουθούν τα φαινόμενα και κάλεσε τους πολίτες να ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις προβλέψεις από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από την πλευρά του ο κ. Ταφύλης υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ενώ στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν οι φορείς «πρώτης απόκρισης» που είναι η ΕΛ.ΑΣ, το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και φορείς της αυτοδιοίκησης.