Ευχές για τα 72α γενέθλια του Προέδρου Αναστασιάδη

  Τα γενέθλια του είχε την Πέμπτη  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος  δέχθηκε τα συγχαρητήρια των πρέσβεων των πέντεimagew μονίμων μελών του Συμβουλίουν Ασφαλείας.

Χθες ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέθεσε γεύμα εργασίας στους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Στο γεύμα παρακάθονταν επίσης μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλιου.

Η συζήτηση καλύψε το Κυπριακό και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Ο Πρόεδρος σύμφωνα με πληροφορίες ανέπτυξε κάποιες ιδέες που λέχθηκαν για πρώτη φορά.

Καθώς χθες  ήταν  τα 72α γενέθλια του Προέδρου, οι Πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών εξέφρασαν τις ευχές τους στον Πρόεδρο  Αναστασιάδη, ο οποίος έκοψε τούρτα και ευχήθηκε σύντομα λύση του Κυπριακού για το καλό όλων των Κυπρίων, Ε/Κ και Τ/Κ.

Ευχές και από Ακιντζί

Χρόνια Πολλά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  ευχήθηκε και ο  Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτό μήνυμα που απέστειλε, ο κ. Ακιντζί ευχήθηκε υγεία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την οικογένειά του.

Στο μήνυμα επίσης αναφέρει ότι εδώ και 50 χρόνια γίνονται διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και εκφράζει την ευχή να μην χαθεί άλλος χρόνος για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης και με κοινή ευθύνη να δράσουν για το μέλλον των δύο κοινοτήτων, κυρίως για τις νέες γενιές.