Επαφές Προέδρου ΔΗΣΥ στην Αμερική

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δ.Δημητρίου σε γραπτή δήλωση του αναφέρεται στις επαφές που έχει στην Αμερική ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.averof-neofytou-αστεία-620x310

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Είναι σε εξέλιξη η επίσκεψη του προέδρου της παράταξής μας Αβέρωφ Νεοφύτου, στην Αμερική.

Στην Ουάσιγκτον είχε μια σειρά επαφών. Μεταξύ άλλων, στο State Department συναντήθηκε με τον κ. Matt Palmer, υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ για ευρωπαϊκά και ευρωασιατικά θέματα.

Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συναντήθηκε με τον Philip Gerson Αναπληρωτή Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος.

Συναντήθηκε επίσης με τον Stephen J. Schneider, διευθυντή των διεθνών σχέσεων της AIPAC, του οργανισμού με την μεγαλύτερη ίσως επιρροή στις ΗΠΑ σε ότι αφορά το Εβραϊκό Λόμπι.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήταν επίσης ο κύριος ομιλητής σε συζήτηση που διοργάνωσε η σημαντική δεξαμενή σκέψη Washington Institute. Στη συζήτηση συμμετείχαν, ακαδημαικοί, διπλωμάτες, πολιτικοί και μέλη του ινστιτούτου. Κύρια θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν το Κυπριακό, η ενέργεια και ο ρόλος της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.»

Σε άλλο σημείο της δήλωσης του ο εκπροσωπος του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι « στον Δημοκρατικό Συναγερμό δίναμε και δίνουμε πάντοτε έμφαση στην εξωστρέφεια στην πολιτική μας δράση. Έχει σημασία να ακούμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς όσων διαδραματίζουν  σημαντικό ρόλο. Έχει μεγαλύτερη σημασία να μεταφέρουμε εμείς τις δικές μας θέσεις στους σημαντικούς αυτούς παίχτες.

Το ξεκάθαρο μήνυμα από τις επαφές του προέδρου του κόμματος είναι πως η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό και περιφερειακό ρόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην προσπάθεια για να επικρατήσει η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ βρίσκεται ήδη στην Νέα Υόρκη όπου θα συνεχίσει τον κύκλο των επαφών του.  Θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον σεβασμιότατο αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο. Θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο και το συμβούλιο της κυπριακή παροικίας, ενώ θα παραστεί επίσης και στο φόρουμ «Invest in Cyprus» καταλήγει η ανακοίνωση.