Σεζόν ρωσικού θεάτρου στην Κύπρο και πρεμιέρα της όπερας ‘Η Αρκούδα’

 

Στις 8 και 9 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η πρεμιέρα της όπερας «Η Αρκούδα» σε Λεμεσό (Παττίχειο) και Λευκωσία (Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου)  με την οποία θα εγκαινιαστεί το Διεθνές Πρόγραμμα  «Σεζόν Ρωσικού Θεατρου στη Κύπρο», το οποίο προγραμματίζεται για τα έτη 2018 – 2020.imagew-1.aspx

Χθες, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Στροβόλου διάσκεψη Τύπου, με την ευκαιρία της έναρξης του Διεθνούς Προγράμματος και της πρεμιέρας της όπερας.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι το έργο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η μοναδικότητα της παραγωγής, αναφέρεται, έγκειται στο γεγονός ότι αυτή θα είναι η πρώτη επαγγελματική όπερα που δημιουργείται αποκλειστικά στην Κύπρο.

Στο μέλλον θα διοργανωθούν περιοδείες της όπερας στη Ρωσία, τη Βρετανία, την Ελλάδα, και άλλες χώρες με την απαραίτητη συμβολή του ρωσικού οργανισμού Ροσσοτρούντνιτσεστβο, ο οποίος διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο Ρωσικών πολιτιστικών κέντρων σε 82 χώρες του κόσμου.

Η υλοποίηση του έργου, αναφέρει το δελτίο Τύπου, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας και είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα πολιτιστικής και πνευματικής συνεργασίας.

Σκηνοθέτης της παράστασης θα είναι ο διάσημος Ρώσος θεατρικός δημιουργός Βασίλι Μπάρχατοβ, σολίστ η Daria Davidova (Θέατρο Μπολσόι, Ορχήστρα VGTRK), ο Pavel Bykov (Moskontsert) και ο Artem Borisenko (θέατρο «Μπολσάγια Όπερα»), και διευθυντής  ορχήστρας θα είναι ο διακεκριμένος Κύπριος μαέστρος, Γιάννης Χατζηλοΐζου, ο οποίος θα διευθύνει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κύπρου.

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα το έτος 2019, που στην Ρωσία τιμάται ως «Έτος Θεάτρου».