Οκταήμερη κράτηση του υπόπτου για την απαγωγή των δυο 11χρονων

imagew-6.aspx

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης για την απαγωγή των παιδιών.

 Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε το πρωί την οκταήμερη κράτηση του 35χρονου υπόπτου Γιώργου Νικολάου,  κάτοικος Λάρνακας, γνωστός στο περιβάλλον του ως Τζορτζ, για την απαγωγή των δυο  11χρονων παιδιών χθες από το Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες.

Η διαδικασία άρχισε στις 09:00π.μ. ενώπιον του Δικαστηρίου και ολοκληρώθηκε περίπου 25 λεπτά αργότερα. Με την ολοκλήρωση της, οι Αστυνομικοί απομάκρυναν τον 35χρονο.

Ανάμεσα στα στοιχεία – τεκμήρια που κατέθεσαν ενώπιον του Δικαστηρίου οι ανακριτές της υπόθεσης ήταν και μία πλαστή ταυτότητα η οποία φέρει τη φωτογραφία του 35χρονου και αναφέρει ότι είναι «Δάσκαλος Δημοτικής Εκπαίδευσης». Πρόκειται για ταυτότητα που έχει κορδέλα, η οποία περνάει στο λαιμό και την οποία φέρεται να φορούσε ο Νικολάου για να ξεγελάσει παιδιά και να καταφέρει να τα πείσει να τον ακολουθήσουν.

Μεταξύ άλλων κατηγοριών, αντιμετωπίζει αυτές των:
-Απαγωγή ανηλίκου
-Περιαγωγή ανηλίκου

Η προσαγωγή του υπόπτου στο δικαστήριο έγινε με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπήρχε και στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Εδωσε στα παιδιά υπνωτικές ουσίες

Η κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών κρίνεται από τους γιατρούς αρκετά καλή. Χθες βράδυ κρατήθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και σήμερα θα διενεργηθούν περαιτέρω εξετάσεις από ειδικούς γιατρούς. Θα μιλήσουν επίσης με την Αστυνομία.

Στο διαμέρισμα του δράστη-σύμφωνα με πληροφορίες – βρέθηκαν υπνωτικά χάπια και φαίνεται να έδωσε στα παιδια μαζί με λεμονάδα τα οποία όταν εντοπίστηκαν στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος ήταν σε κατάσταση ληθάργου και αφυδατωμένα.

Χθες τα παιδιά επισκέφθηκαν στο Νοσοκομείο οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Παιδείας και Υγείας.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκε από τις τρεις το μεσημέρι χθες στο διαμέρισμα του υπόπτου, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Δημοτικό Σχολείο, μετά την πληροφορία που έδωσε πολίτης.

Μέλη της ΜΑΑΔ, ΥΠΕΓΕ του ΤΑΕ Λάρνακας και αρχηγείου Αστυνομίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες τόσο στο διαμέρισμα του υπόπτου , όσο και στα δύο αυτοκίνητα που βρίσκονται στην κατοχή του. Ο 35χρονος μεταφέρθηκε γύρω στη μιάμιση τα ξημερώματα στην ΑΔΕ Λάρνακας για ανακρίσεις και γραπτή κατάθεση.

Από το διαμέρισμα η Αστυνομία παρέλαβε διάφορα τεκμήρια μεταξύ των οποίων και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Γύρω στις έξι το απόγευμα δύο ρυμουλκά παρέλαβαν τα δύο αυτοκίνητα, το ένα που χρησιμοποίησε ο ύποπτος για την απαγωγή των παιδιών και ένα δεύτερο που είναι ακινητοποιημένο, και τα μετέφεραν στο αρχηγείο Αστυνομίας στη Λευκωσία για να διενεργηθούν όλες οι απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος άλλαζε πινακίδες στα δύο αυτοκίνητα που είχε στην κατοχή του.

Αρκετός κόσμος βρισκόταν συγκεντρωμένος μέχρι και τα μεσάνυκτα στο χώρο τόσο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο ύποπτος.