Ελλάδα:Ενδοκυβερνητική κρίση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ενδοκυβερνητική κόντρα ξέσπασε στην Ελλάδα, μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και την αντίδραση των ΑΝΕΛ.imagew

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Τοσουνίδης άφησε σαφείς αιχμές κατά του κ. Κοτζιά λέγοντας ότι επιχειρεί με τις δηλώσεις του να δημιουργήσει πρόβλημα στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Όσον αφορά τα θέματα της Βουλής κατανοούμε ότι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, διότι ουδέποτε υπήρξε εκλεγμένος βουλευτής απευθείας από το λαό. Κρίμα», καταλήγει, σε δήλωσή του,  ο κ. Τοσουνίδης.

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες, πάντως, επικρατεί αναβρασμός καθώς ήδη ο βουλευτής του κόμματος Θ. Παπαχριστόπουλος έχει διαμηνύσει την πρόθεσή του για υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, σε αντίθεση με την επίσημη κομματική γραμμή. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ είχε διευκρινίσει ότι το κόμμα του θα αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση αν η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στην ελληνική Βουλή.