Σκάφος με 36 μετανάστες από τη Συρία εντοπίστηκε στον Πρωταρά

Σκάφος  με 36 μετανάστες αφίχθηκε το απόγευμα στο αλιευτικό καταφύγιο του Παραλιμνίου  δίπλα από  το λιμανάκι του ξενοδοχείου Golden Coast στον Πρωταρά. Τους μετανάστες ανέμεναν στο λιμανάκι  μέλη της πολιτικής άμυνας αλλά και προσωπικό του τμήματος αλλοδαπών.

Πρόκειται για 11 άντρες, 11 γυναίκες, 10 ανήλικους και 4 βρέφη.imagew-2.aspx

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το σκάφος των Σύρων προσφύγων εντοπίστηκε στα ραντάρ της Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ υπουργική σύσκεψη πραγματοποιείται την Τρίτη το πρωί με αφορμή την αυξημένη ροή, τα τελευταία 24ωρα, μεταναστών οι οποίοι καταφθάνουν με πλωτά μέσα ή μέσω κατεχομένων στις ελεύθερες περιοχές.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους Υπουργούς Εξωτερικών Nίκο Χριστοδουλίδη, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνά Νικολάου και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, με σκοπό τη συζήτηση του θέματος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Πετρίδη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει το Σάββατο στο ΡΙΚ πως “υπάρχει μια ανησυχητική τάση αύξησης των ροών παράτυπης μετανάστευσης στην Κύπρο είτε μέσω θαλάσσης, είτε μέσω των κατεχομένων», προειδοποιώντας ότι η Κύπρος έφθασε στα όριά της αναφορικά με τον αριθμό των μεταναστών που μπορεί να απορροφήσει.

Το σκάφος με τους μετανάστες εντοπίστηκε το μεσημέρι να πλέει ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 14.30 τα ραντάρ της Δημοκρατίας εντόπισαν το στίγμα ενός σκάφους με μετανάστες να πλέει 14 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Αμέσως σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή και συνοδεύσε το σκάφος με τους μετανάστες προς το αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου κοντά στο ξενοδοχείο Golden Coast.