Διάγγελμα Τσίπρα για το τέλος των μνημονίων και ανασχηματισμός

 

Από την Ιθάκη θα απευθύνει το διάγγελμα για την έξοδο της Ελλάδας imagew-1.aspxαπό το μνημόνιο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα φτάσει πριν το μεσημέρι στο νησί, και αργότερα μέσα στην ημέρα θα απευθύνει διάγγελμα με το οποίο θα κηρύξει το τέλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιώντας στίχους του Κωσταντίνου Καβάφη, θα αναφερθεί στις θυσίες του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια των οκτώ χρόνων μνημονίων και θα επιδιώξει να δώσει το μήνυμα ότι η χώρα έχει «γυρίσει σελίδα». Παράλληλα, θα δώσει το στίγμα των προθέσεών του για το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα, κάτι που αναμένεται να γίνει στη ΔΕΘ στις 8 – 9 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες, πιθανότατα την Πέμπτη, θα ανακοινωθεί το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προβεί σε συγκεκριμένες αλλαγές τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης του 2019.