Ο Νταβούτογλου μιλά για προσεγγιστική λύση στο Κυπριακό

Μια `προσεγγιστική λύση` (approximate solution) στο Κυπριακό βρίσκεται στην ατζέντα δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στην αγγλόφωνη Ντέιλι Σαμπάχ αποκαλύπτοντας ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση πάνω σε αυτό το θέμα. “Επιτρέψτε μου να μην αναφερθώ προς το παρόν”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.newego_LARGE_t_1101_54433230_type12713

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι κατά τις επαφές του στην Αθήνα Τουρκία και Ελλάδα συμφώνησαν να αναπτύξουν μία φόρμουλα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων η οποία να σχετίζεται με τον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου στην Κύπρο.

“Φυσικά αυτά δεν είναι ζητήματα που μπορούν να ολοκληρωθούν σε μια συνάντηση αλλά υπάρχει κοινή θέληση και από τις δύο πλευρές ώστε να προχωρήσουν οι συνομιλίες προς μια θετική ατζέντα”, είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην περίοδο μετά τη λύση του Κυπριακού είπε ότι ότι η νέα κυβέρνηση που θα συσταθεί τότε θα διαχειριστεί τις εργασίες έρευνας του φυσικού αερίου. Ωστόσο είπε, σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση στην ενοποίηση του νησιού, τότε θα μπορούσε να συσταθεί μια μικρή επιτροπή από την Τουρκία και την Ελλάδα η οποία θα επιβλέπει τις εργασίες γεώτρησης.